yokaserveert

&mijn (mini)vakantiespots!

Zwanger & Eten

| Geen reacties

Zwangerschap en eten. Ik had natuurlijk al weleens gehoord dat heel veel vrouwen last hebben van (ochtend)misselijkheid de eerste  maanden. Daar had ik gelukkig geen last van, maar ik had wel last van een constant raar gevoel in mijn lichaam, HEEL moe en ik had nergens trek in!
De dagen voor ik wist dat ik zwanger was, smaakte de cappuccino’s mij al minder goed. Ik heb er zelfs één weggegooid en dat is voor deze cappuccinodrinkster echt “apart”.. het viel enigszins op zijn plek toen wij erachter kwamen dat ik in verwachting was.


Eerste foto waarbij je een inimini buikje ziet, dit was op vakantie in Italië.

Helaas heb ik gedurende mijn hele zwangerschap en zelfs nog een paar weken na de bevalling, geen zin in koffie gehad!

En dat was niet het enige…

Jeetje dat vond/vind ik toch wel het meest pittige aan mijn hele zwangerschap; ik had vrijwel nergens zin in en niets smaakte mij!

“Cravings”
De eerste weken had ik extreem veel zin in nasi met vegetarische saté! En daarna vooral in aardappels. 
Zo at ik ineens GEKOOKTE aardappelen met jus (werkelijk waar in geen jaren meer gegeten), maar vooral ook veel gebakken aardappeltjes met extra veel zout (& mayonaise). Mijn andere “verslaving” waren sinaasappels, mandarijnen en mineolas.. ik kon er geen genoeg van krijgen. HEERLIJK!
En ojaaaa van die (goedkope) suikerwafels (Belgische wafels) met slagroom uit een spuitbus hahaha, dat vind ik nu na de bevalling trouwens nog steeds JUMMIE!

Koffie & Thee
Behalve cappuccino’s dronk ik ook altijd liters thee op een dag. Echt heel veel thee. Maar zelfs in thee had ik geen zin in. Waar dan wel in? Sowieso moet ik er wel op letten dat ik genoeg drink op een dag, altijd al hoor! Maar tijdens je zwangerschap natuurlijk al helemaal. Water probeerde ik veel te drinken en er gingen pakken appelsap doorheen! Elke ochtend nam ik bij mijn bakje yoghurt een glas dubbeldrank of appelsap, lekker zoet! Daar had ik veel zin in, in zoet! Verder houd ik niet van spa rood, maar je raadt het al… tijdens mijn zwangerschap had ik zelfs zin in spa rood haha, zo bijzonder wat er allemaal met en in je lichaam gebeurd!

“Yokaserveert”
Ik ben nauwelijks uiteten geweest en heb zeer weinig gekookt in deze negen maanden, ik mis(te) het wel heel erg om te genieten van lekker eten. Na mijn bevalling hebben wij na ongeveer een weekje weer sushi besteld, maar het smaakte mij maar matig. Ik heb ook gewoon nergens zin in, heel jammer!
Dat is ook één van de redenen geweest dat het hier zo stil was het afgelopen jaar.  Al voelde ik mij verder gedurende de zwangerschap heel goed, mijn energie was aan het einde van de dag echt op en daardoor had ik ook geen zin om te koken.

En nu..
Nog steeds moet ik mij er toe zetten om te gaan eten en dan niet één maar meteen twee boterhammen te smeren. Hoe dat komt? Geen idee, het zullen de hormonen wel zijn? Het smaakte mij allemaal niet zo boeiend en ik heb ook gewoon nergens zin in. En daarbij vind ik het veel belangrijker dat de mini tevreden is en als dat zo is dan pas besteed ik aandacht aan mezelf. Ja, ik weet dat dit riskant is en dus ben ik daar wel bewust mee bezig hoor 😉
Voorheen was ik altijd wel erg van het gezonde eten, tegenwoordig eindig ik elke avond met een Mars of Snicker Icecream op de bank en gaan er sowieso twee boterhammen met roomboter én chocoladepasta per dag naar binnen! Niet echt een verantwoorde keuze, maar zo kom ik in ieder geval wel aan mijn calorieën.

Gelukkig smaken de cappuccino’s mij weer ontzettend goed én is er een nieuwe verslaving bijgekomen ná de bevalling; hazelnootpasta! OH men.. op een boterham mét een laagje boter, love it!

Borstvoeding
Ik geef borstvoeding, gelukkig gaat dat ook allemaal goed! Al moet ik wel zeggen dat ik het echt heel intensief vind!
Het is wel belangrijk dat ik zelf ook voldoende eet en drink. Hier moet ik wel opletten en dat doe ik dan ook. Er lijkt steeds wat meer ritme in onze dagen te komen, al is die er nog steeds niet hoor, maar daardoor merk ik ook dat ik wat beter eet. Heel langzaamaan krijg ik ook weer zin om goed voor mezelf te zorgen en zo nu en dan sta ik weer met een lach achter het fornuis! Ik hoop van harte dat mijn enthousiasme voor koken en lekker eten weer terug komt! Ik denk het wel hoor..

Hoe zit dat bij jullie?
Zelf heb ik nooit iets gehoord of gelezen over vrouwen die zwanger zijn/waren die ook zo weinig met eten hadden. Dit heb ik best pittig gevonden omdat eten echt YOKA is. Daarom wilde ik dit ook graag even met jullie delen.
Ik ben erg benieuwd of er iemand is die dit leest en zich hier in herkent.
Natuurlijk begrijp ik dat (bijna) iedere zwangere dingen heeft waar zij juist wel of niet zin in heeft, maar zoals ik al schreef.. nergens zin in hebben? Dat was ik nog niet eerder tegengekomen! Ik ben erg benieuwd.

Laat je mij het weten? 🙂

Geef een antwoord

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.