yokaserveert

&mijn (mini)vakantiespots!

Het eerste hapje

| 3 reacties

Eerste hapjes van je baby

Vanaf vier maanden mag je inprincipe beginnen met hapjes voor je baby. Er is een hoop over te vinden; maar belangrijk is dat je als moeder (opvoeder is eigenlijk een betere woordkeuze) kijkt naar wat goed voelt en wat past bij jezelf en bij je kind.

Onze zoon is 4 maanden maar beiden hebben wij nog niet echt de behoefte of het gevoel om hem al iets van een hapje te geven. Maar dat kan volgende week ineens weer heel anders zijn. Wij geloven erin dat hij zelf wel een keer aangeeft of laat merken meer dan alleen melk te willen.


(Oké, ik schreef dit drie weken geleden…want nu op dit moment zijn we dus al wel bezig met hapjes en hij is vrijdag vijf maanden. Hier schrijf ik binnenkort meer over)

Daarnaast was voorheen starten met fruit gangbaar, echter zijn er ook een hoop die adviseren om te beginnen met groenten. Maar waarom?

De meeste babies vinden fruit vrijwel direct lekker, vooral omdat dit zoetig is! Groenten daarintegen heeft een wat bittere smaak en is voor een baby vaak wennen. Door te beginnen met groenten, leert je baby dát als nieuwe smaak en heb je meer kans dat hij later het fruit ook lekker vindt want dat is vele malen zoeter. Als je start met fruit, kan het lastiger zijn om de groentenhapjes te introduceren. Maar vraag jezelf vooral af wat bij jullie past en doe wat goed voelt!

Wij gaan in ieder geval starten met groentenhapjes! En dan 1 groenten per keer. Wij starten denk ik met wortel of courgette. Deze groente gaan we dan in ieder geval drie dagen achter elkaar aanbieden, zodat hij de kans krijgt om aan de smaak te wennen.

Daarnaast denk ik dat wij er ook voor kiezen om een stuk van de groenten die we aanbieden, te koken en aan onze zoon te geven. Zodat hij op jonge leeftijd ook ziet welke groente hij eet en hoe het eruitziet. Of dat effect heeft? Geen idee, maar het voelt goed om het op deze manier te doen en het kan in ieder geval geen kwaad.

Ik ben erg benieuwd wanneer jullie kleine begon met hapjes? En of dat dan groenten of fruit was!

3 reacties

Geef een antwoord

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.