yokaserveert

&mijn (mini)vakantiespots!

Dagschema van Vos, 9 maanden

| 1 reactie

Intussen ben ik alweer (of eigenlijk pas) negen maanden moeder. De tijd vliegt echt voorbij! Het is genieten, maar ik zeg eerlijk dat ik het ook pittig vind. Je kindje leren kennen en erachter komen wat zijn behoeftes zijn.. dat kost tijd en dat is ook oké.

Wij hebben een heerlijk actief mannetje die het leven als passieve baby he-le-maal niks vond. Nu hij kan zitten, tijgeren en zich overal aan op wil/kan trekken is hij duizend keer vrolijker en meer ontspannen. We zitten in een goede flow kan ik wel zeggen 🙂

Regelmatig heb je het met andere mama’s over dag- en/of voedingsschema’s en merk je hoe gigantisch de verschillen zijn. Voor ons werkt dit schema maar ik denk absoluut niet dat dit is hoe elk kindje van 9 maanden zijn dag moet indelen. Maar mocht je nieuwsgierig zijn en/of zelf een beetje op zoek naar houvast: lees dan vooral verder 🙂

Ook bij ons zijn lang niet alle dagen hetzelfde maar over het algemeen is dit het dagritme die wij al een hele poos hanteren. Natuurlijk zul je net zien dat afgelopen week Vos de boel een beetje aan het verschuiven is en daardoor eindelijk later wakker wordt dan tussen 5:00-5:30 maar goed! Ik schrijf hem nu zoals hij tot dit weekend (heel wat weken) was!

5:30 uur
Een hele goedemorgen leuke wereld! Tijd om op te staan papa en mama! Mijn wekker gaat op mijn werkdagen ook om 5:30 uur zodat ik op mijn gemak Vos nog kan voeden (borstvoeding) en wij dan lekker met z’n drietjes wakker kunnen worden in bed. Mijn bv loopt gigantisch terug, dus het is meer voor de vorm dan echt vullend 😉

6:30 uur
Een lekkere bak met pap voor de kleine man! Wij gebruiken de biologische licht volkoren pap 8 maanden van de Albert Heijn. Erg tevreden over! Eerder hadden we die van 6 maanden ook al. Soms hebben we de pap van de Kleine Keuken, maar die moet ik dan echt bestellen en dan is dit van de Albert Heijn vaak wat makkelijker! Vos is dol op pap, dat gaat er dan ook altijd makkelijk en snel in!

7:15 uur
Meestal gaat hij weer naar bed als ik naar werk ga! Hij valt direct in slaap en slaapt eigenlijk altijd 1,5 uur. Wanneer ik vrij ben ga ik zelf ook vaak nog even liggen!

9:00 uur
Zo! Allemaal aankleden en fruit eten! Meestal is dit iets van: appel, peer, mango, banaan of meloen! Ik maak alle fruithapjes zelf en soms combineer ik wat. Ik wil graag ander fruit maar in de winter vind ik de keuze toch vrij beperkt. Het fruit gaat er altijd helemaal in! Hij eet vaak wel een hele peer, appel of banaan qua hoeveelheid.

10:30 uur
Na het spelen op de grond is Vos Nu meestal alweer flink moe. Hij krijgt een fles met melk van 120 cc en drinkt deze bijna nooit leeg. We gebruiken Hipp combiotik 2. Rond 11:00 uur gaat hij meestal weer slapen en slaapt dan of 45 minuten of 1,5 uur. Meestal 1,5 uur!

12:30 uur
Er is er weer 1 wakker en nu is het tijd voor zijn favoriete moment van de dag, BROOD!! Hij vindt het eten van vaste voedsel echt zo leuk en lekker! Wij halen voor hem brood bij de bakker (licht tarwe) en hij eet 1 of 1,5 boterham plus alle korstjes ;-). We doen er een spread van de kleine keuken op (pompoen-mango of appel-peer) of avocado. Jummie! En een beetje venkel thee! Ook van het merk Hipp!

Als we vanochtend nog niet naar buiten zijn geweest dan gaan we nu!


Favoriete tussendoortje! Biologische groentewolkjes van de Kleine keuken, gemaakt van mais, erwtjes en linzen.

15:00 uur
Er volgt weer een fles!! Ook deze gaat vaak niet op, maar als ik hem niet geef merk ik dat hij niet gaat slapen. Lijkt op zijn moeder; altijd trek ;-)! We bieden altijd 150cc aan maar drinkt lang niet altijd alles op!

Lekker naar bed!

15:30 uur
Dit slaapmoment is eigenlijk altijd 45 minuten tenzij het vorig slaapje 45 minuten was, dan wil deze nog weleens anderhalf uur duren!

Wanneer hij wakker wordt spelen we tot zijn eten warm is.

16:30-17:00 uur
Warm eten! Ook deze hapjes maak ik altijd zelf. Buiten dat wij dit de gezondste optie vinden, vind ik het ook heel leuk om voor hem hapjes te maken! Behalve knolselderij en pastinaak lust hij eigenlijk alles! Sinds kort begonnen met volkoren pasta, bulgur, aardappelen en vis (kabeljauw en zalm van de visboer). Hij eet best wel veel, maar ook dit gaat altijd op!

Nog even lekker knuffelen en/of in bad!

Rond 18:00 uur
Gaan we zijn bedritueel doen! Een boekje lezen bij ons op bed, de fles in zijn kamer (180cc bieden wij aan maar ook deze gaat lang niet altijd op) en als de sterren goed staan slaapt hij rond 18:45!

Oh ja, tussendoor krijgt hij ook nog regelmatig water aangeboden!

Wij voelen ons helemaal goed bij dit schema en merken dat hij toch wel echt baat heeft bij regelmaat!
Hij komt bijna elke nacht nog wel twee keer voor een voeding, meestal rond 23:00 uur en rond 4:00 uur. En dat is oké, dat doorslapen komt vanzelf wel 😉

Die wallen van mij gaan (hopelijk) ooit wel weer weg, ik ben mama en dat is wat telt 💙

Herkennen jullie je in dit schema? Wat werkt bij jullie kleintje het beste?

Regelmaat of go with the flow?

Eén reactie

Geef een antwoord

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.