yokaserveert

&mijn (mini)vakantiespots!

HOE KOOK JE PERFECTE ZACHTGEKOOKTE EIEREN?

| Geen reacties

Tsja… misschien een gekke post, maar je wilt niet weten hoe vaak ik te horen krijg: ‘Hoe krijg jij je eieren zo perfect’ , ‘Hoe kook jij je eieren?’ hahaha ik dacht; weetje wat? Ik schrijf er gewoon een post over…

En met het Pinksterweekend voor de boeg ga je misschien wel lekker ontbijten of brunchen met familie? Kun je direct je nieuwe: zo-kook-ik-mijn-eieren skills laten zien 🙂

dus bij deze: ZO KOOK IK MIJN EIEREN (komt ie….)

FullSizeRender (15)

• Ik bewaar mijn eieren altijd in de koelkast.. haal de eieren uit de koelkast (ik weet niet waarom hoor..)
• Doe een hoop water in de waterkoker en zet deze aan
• In een steelpannetje doe je nu een laagje warm water en hier leg je je eieren alvast even in (om aan de temperatuur te wennen)
• Zodra de waterkoker klaar is giet je dit kokende water bij de eieren, NIET op de eieren, maar ernaast
• Zet het pannetje op het vuur…
• Zodra het water kookt, zet je je timer op 4 minuten (als het echt grote eieren zijn op 5 minuten)
• Nu is het wachten, wachten, wachten…
• Zodra de timer (of kookwekker) afgaat, laat ik ze nog heeeeel even (15 sec..) doorkoken en dan haal ik ze van het vuur af
• Goed laten schrikken met (ijs)koud water en dan…
• Je perfecte eitje is readyyyyy

HA! Als het nu niet lukt……

Wat ideetjes met gekookte eieren:
FullSizeRender (14)
Deze Gado Gado met vegetarische balletjes

FullSizeRender (13)
Dit FEESTELIJKE BRAKONTBIJT 🙂

FullSizeRender (16)
Gekookte eieren met avocado op een rijstwafel, simpel maar lekkerrrr!!

 

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.