yokaserveert

&mijn (mini)vakantiespots!

Zomertaartje met viooltjes <3

| Geen reacties

Dit taartje is zo leuk!! En ik vind hem zelf ook eeeeeerg lekker. Laatst hadden mijn vriendinnengroep en ik een moederdag georganiseerd voor onze moeders. Zij kenden elkaar (nog) niet, maar daar zou die zondag verandering in komen. Ik zorgde uiteraard voor het zoete gedeelte van die dag 😉 Het werd OREOFUDGE, ik maakte dit keer een iets ander recept maar vond mijn eerste toch lekkerder!! Ook probeerde ik een witte chocolade fudge met abrikozen en pistache, maar ook daar was ik zelf niet erg tevreden over.
Maar goed, de taart! Alle mama’s en vriendinnetjes vonden het taartje ook heerlijk, dus vandaar dat ik dit MEGA makkelijke receptje ook met jullie deel!

FullSizeRender (2)
• Zet een steelpannetje op het vuur met de roomboter en laat langzaam zacht worden
• Vermorzel de bastognekoeken in een vijzel, keukenmachine, blender of deegroller, voeg hier de roomboter aan toe
• Bekleed de taartvorm met bakpapier en doe de koekkruimels erin en druk goed aan, zet in de koelkast
• Klopt de slagroom stijf met een beetje poedersuiker
• Meng die met de marscarpone, klop het met een garde maar doe dit rustig zodat het enigszins luchtig blijft
• Wanneer de taartbodem hard is, doe je de vulling erop
• Tot slot komt er een laagje lemoncurd boven op..
De lemoncurd kun je ook heel goed en makkelijk zelf maken, het recept staat hier 
• 
Ik versierde de taart met verse framboosjes en viooltjes, VIOOLTJES KUN JE ETEN :)!

Zelfs alle mensen die ervan overtuigd zijn dat zij geen taart kunnen maken moeten zich wagen aan dit recept, echt…. supereasy en je zult je gasten/vriend/vriendinnetje/familie/collega’s er erg blij mee maken!
Laat je weten hoe je hem vond?

Fijne avond,
Liefs!

Boodschappenlijstje voor een klein taartje:
• een half pak bastognekoeken
• 125 gram roomboter
• 125 ml slagroom
• wat poedersuiker om de slagroom mee op te kloppen
• bakje marscarpone 250 gram
• 1/2 potje lemoncurd
• verse frambozen
• viooltjes

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.