yokaserveert

&mijn (mini)vakantiespots!

Zoete bladerdeegtaart met abrikozen

| 1 reactie

En de tweede en laatste taart van mijn verjaardag! Eerder schreef ik al over de heeerlijke perfecte brownie van Rutger 😉! Verder maakte ik dus deze lekkere taart en nog een monchoutaart met aardbeien er door, ook super lekker maar daar heb ik geen foto van helaas.

Maar goed, deze taart is dus met bladerdeeg en abrikozen! Iedereen die ik het liet zien of erover vertelde dacht dat het (logisch) een hartige taart was, maar het is gewoon echt een zoet nagerecht/taart. Yummie!! Een uitprobeersel, naar recept van Jamie Oliver. Heel makkelijk te maken, dat had ik wel nodig nadat ik zes uur met een vriendin in de keuken stond om een hele uitgebreide Marokkaansachtige tafel te maken !

Deze bijzondere taart was heel verrassend en lekker! Alleen de bodem was nog niet helemaal gaar, maar ik weet nu waar dat aan lag! Lees je mee?

FullSizeRender

Ik was op zoek naar een taart waar ik vrijwel niks voor hoefde te doen, aangezien ik nogal in tijdsnood zat. Ik speurde heel internet want wilde niet voor de makkelijke weg kiezen door een taart bij de bakker te halen. Ijs vond ik ook mwah.. dus ik zocht en zocht en vond toen deze taart! Van bladerdeeg, met abrikozen, mascarpone en basilicum! Sounds good!!!

• Verwarm de oven voor
• Boter een taartblik in en bekleed met bladerdeeg, prik met een vork wat gaatjes in het bladerdeeg
• In een bak meng  je de mascarpone met de schil van een halve sinaasappel & verse basilicum in stukjes gescheurd
• Dit mengsel doe je op de bladerdeeg, het is nu nog best dik en het lijkt heel weinig
• Snijd de abrikozen door de helft, haal de pit eruit en leg ze er boven op
• Tot slot strooi je er wat rietsuiker over heen
• Zet hem nu voor 40 minuten in de oven (200 graden)

Ik serveerde het met een bolletje vanille-ijs en natuurlijk nog een blaadje basilicum!
Je kunt er voor kiezen om het bladerdeeg gewoon op een bakplaat te leggen en de randen iets op te hogen, dat is ook superleuk en net was robuuster. Bij mij was de bodem dus niet zo goed gaar, mijn moeder en schoonmoeder dachten dat ik de oven niet hoog genoeg had staan, blijkbaar heeft bladerdeeg voldoende warmte nodig om echt goed omhoog te komen! Dus beter de oven wat hoger en de taart iets minder lang erin, dan de taart langer erin maar de oven lager en dus het risico lopen dat de taart niet gaar is. Ondanks dat was het toch een heel bijzonder taartje. Iedereen heeft er van gesmuld! Ik ga hem ZEKER nog een keer maken, dan gaat het vast goed lukken! Het is een beetje zurig, maar door het ijs en de mascarpone ergggggg smaakvol :)!

Eet smakelijk lieve volgers !!!!

Boodschappenlijstje abrikozentaart:
• 5/6 plakjes bladerdeeg
• 1 bakje mascarpone van 250 gram
• schil van een halve sinasappel
• 12 blaadjes basilicum (optioneel: 12 voor de garnering)
• vanille-ijs
• 12 abrikozen
• rietsuiker

Eén reactie

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.