yokaserveert

&mijn (mini)vakantiespots!

Zalm met groenten uit de oven

| Geen reacties

JEEEEJ! Daar ben ik weer en dit keer VANAF MIJN NIEUWE MACBOOK! Mennnn ik ben zo blij :)!
Ik twijfelde al heel lang, want vind het echt een hoop geld. Mijn lover heeft er 1 en daar zat ik altijd op, maar hij heeft hem nodig voor zijn werk en dus kon ik er vaak niet op. Tijd voor een eigen.. en vandaag was de dag! HIEPHOI! Over precies een week ben ik jarig, dus ach…. klein kadootje voor mezelf dacht ik zo 😉

Het wordt volgende week weer lekker weer, BECAUSE ITS MY BIRTHDAY, dus heb ik een lekker makkelijk en zomers receptje voor jullie! Het smaakte ons in ieder geval heel erg goed.

FullSizeRender
Hoe maak jij deze kleurrijke ovenschotel? Ik ga het vertellen..

• Allereerst was je de zoete aardappel en snijd je deze in stukjes, dit kook je ongeveer 5 minuten in een pan met water
• Zet de oven aan op gasstand 6 of 180 graden
• De ovenschaal vet je in met olijfolie, boter of kokosolie
• Snijd de kastanjechampignons, rode ui en paprika in grove stukken
• Bij de sugarsnaps haal je de uiteindes eraf en trek je naar je toe, hierdoor gaat dat harde draadje wat er boven op zit er ook vanaf
• Giet de aardappels af en laat even afkoelen
• In de ovenschaal doe je nu alle groenten, de cherrytomaatjes kun je er gewoon bij doen, de tenen knoflook, eventueel Italiaanse kruiden, peper en zout en leg je tot slot de moten zalm er boven op
• Ook de zalm kruid je nog even met wat peper en zout (zorg wel dat de zalm vers is, of ontdooid in ieder geval)
• Schuif nu de ovenschaal in de oven en wacht ongeveer 25-30 minuten
• Haal er uit en bestrooi tot slot met flink wat verse dille
• Smakelijk eten :)!!!
De zalm is echt hemels zo uit de oven, yummie!
Boodschappenlijstje voor 2 personen:
• 2 moten zalm
• 1 kleine zoete aardappel
• 200 gram sugarsnaps
• 1/2 rode paprika
• 100 gram kastanje champignons
• 1/2 grote rode ui, of 1 kleine rode ui
• 4 teentjes knoflook
• 100 gram cherrytomaatjes
• peper & zout
• Italiaanse kruiden
• flink wat verse dille
• kokosolie, olijfolie of boter om in te vetten

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.