Ja het is warm… Maar goed eten is wel heel belangrijk!
Door deze soep krijg je een boel groenten binnen en ook direct zout, daar heb ik altijd zin in met lekker weer.
Ik besloot om een lekkere wortelsoep te maken en het was echt super lekker!
Wij aten wel pas rond 20:15, dus het was niet meer bloedheet.
Maar goed, de wortelsoep…
Wat heb je nodig voor een grote pan soep voor twee personen?
• 800 gram wortels (geen bospenen), schillen en in stukjes snijden. Dit hoeft niet heel klein want het wordt na het koken met de staafmixer tot soep gemixt
• Een grote rode ui & een grote teen knoflook zo klein mogelijk snijden
• De rode ui bak je in een pan met twee eetlepels olijfolie, roer dit door tot de uien glazig zien
• Voeg nu de knoflook toe en bak even mee (niet te hard, want dan verbrand de knoflook)
• Zet de waterkoker aan met 1,5 liter water
• Voeg de stukjes wortels bij het ui/knoflookmengsel en roer goed door
• Als alle wortelstukjes door het olijfolie-knoflook-ui mengsel is geweest, voeg je het water toe. Ik gebruikte 1200 ml!
• Bij de pan doe je 1,5 groentenboullionblokje
• Zodra je in de wortels prikt en ze van je vork afglijden, kun je met de staafmixer aan de slag. Haal de pan van het vuur..
• Mix net zolang tot de soep glad is en zet hem weer op het vuur. Bij mij dikt hij nu altijd nog wat in en dus deed ik er nog 200 ml water bij. Ik deed lauw water
• In een koekenpan giet je nu wat amandelschaafsels en bak je ze ZONDER OLIE goudbruin
• Je verkruimelt alvast wat feta en knipt de bieslook
• Als de soep op smaak is en de gewenste dikte heeft, doe je het in een kommetje. Doe nu de feta, amandelschaafdel en bieslook erop!
Eet smakelijk 🍴
Oh ja, een tip! Koop bij de plaatselijke toko een stuk feta. Wij hebben super lekkere feta gehaald, 0,50€ voor 100 gram!!
Eén reactie
Beantwoord →