yokaserveert

&mijn (mini)vakantiespots!

Witvis met pittige tomatensalsa

| Geen reacties

Laatst was ik aan het werken en dacht ik; wat wil ik vanavond eten? In ieder geval iets met witvis!
Ik dacht na over wat er allemaal nog in de koelkast lag en kwam tot het volgende recept!
FullSizeRender 3
• Snijd de tomaten in stukjes en doe het in de de blender
• Haal de blaadjes van de tijm, snijd het Spaanse pepertje in stukjes, het sjalotje in grove stukken en voeg bij de tomaten
• Doe hier 1 eetlepel olijfolie bij en wat peper & zout… zet de blender aan!
• Leg de pangafilets beide op een groot stuk aluminiumfolie en giet er een verdeel de tomatensalsa over de stukken vis
• Maak het pakketje dicht, ik doe altijd alle stukken folie naar boven en rol het daar een stukje op, de vis zit dan dus niet helemaal strak ingepakt
• Leg de vispakketjes op een rooster en schuif dit in de oven voor ongeveer 25 minuten op gasstand 5
• Ondertussen schil je de zoete aardappel en snijd je dit in blokjes
• Kook de zoete aardappel met een beetje zout, tot dat de aardappel van je vork afglijdt
• In een maatbeker doe je de melk, de fetablokjes en de zoete aardappelstukjes!
• Staafmixer erop en mixen maar….
• Breng de zoete aardappelpuree op smaak met peper en zout
• Haal de visjes uit de oven en haal uit de verpakking, leg ze op de aardappelpuree.. eventueel nog wat zout en peper!
• Smakelijk eten!!!!

Jammie, dit was echt een leuk probeersel en ook nog eens heel erg goed gelukt!
Wij vonden het echt heel lekker! Zoals ik al eerder aangaf heb ik echt moeite met het vroeg donker worden.. het heeft zoveel invloed op het maken van je foto’s haha. Ik kan moeilijk elke keer ‘s middags het eten al bereiden om goede foto’s te krijgen 😉
Goed.. als je het hebt is peterselie denk ik heel erg lekker door de puree, of rucola! Zelf deed ik er bosui op.. maar dat was meer voor de kleur dan voor de smaak!
Al met al wel echt een aanrader hoor! En voor degene die het interesseert, het is ook nog eens heel gezond!!

Boodschappenlijstje voor 2 personen:
• 1 grote zoete aardappel (ik koop ze altijd bij de Lidl)
• 1/2 spaanse peper
• 1 sjalotje
• 10 blokjes feta
• 65 ml halfvolle melk
• 2 witvisjes (ik had pangafilet)
• de blaadjes van 8 takjes verse tijm
• 1 eetlepel olijfolie
• 3 grotere trostomaten
• peper & zout

Ik maakte al eens eerder zoete aardappelpuree, die vond ik persoonlijker wel iets lekkerder maar ik had helaas deze spullen niet in huis! De zoete aardappelpuree waar ik het over heb, die maakte ik met kerst en vind je hier!

 

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.