yokaserveert

&mijn (mini)vakantiespots!

Witlof maar dan anders

| Geen reacties

Iedereen kent het denk ik wel; Witlof met ham en kaas uit de oven? Wij aten daar altijd appelmoes en aardappelpuree bij. Ik ging dit recept eens even op mijn eigen manier vernieuwen, want ja wij leven in 2016 (HALLO!!!).

En of het te eten was? Kun je verderop in deze post lezen!

FullSizeRender (8)
• Verwarm de oven voor op 200 graden
• Poets de krieltjes schoon en snijd ze in plakjes, leg op een ovenrooster (bekleed met bakpapier) en een takje rozemarijn
• Laat de krieltjes in ongeveer 40 minuten goudbruin worden
• Snijd de sjalot & de rode ui in stukjes en doe in een koekenpan met wat olie
• Voeg hier nadat ze glazig zijn geworden de tijm en de honing aan toe en roer door en zet op laag vuur
• Snijd de onderkant van de witlof eraf (1 cm) en haal de buitenste bladeren eraf
• Snijd nu de witlof in reepjes en gooi in een vergiet en was eventjes
• Laat het goed uitlekken en doe het erbij in de koekenpan
• Hussel dit door elkaar en bak aan
• Nu kun je de appel in blokjes snijden en er ook bij doen
• Als de appel een beetje zacht is geworden voeg je er de gerookte zalm of ham aan toe
• Flink peper & zout…
• En tussendoor natuurlijk goed proeven 😉
• De helft van de aardappeltjes op het bord, dan de inhoud van de koekenpan er op en dan nog wat aardappeltjes
• Smakelijk eten :)!

Ik geef toe, het was apart en even wennen.. maar wij vonden het wel heel erg lekker en echt eens wat anders! Witlof is niet mijn favoriete groenten en dat komt alleen omdat het bitter is, maar door de zoete tegenhangers (appel & honing) en het kruidige van de tijm en rozemarijn, werd het verrassend lekker!!! Het lijkt mij heel leuk als jullie dit gaan maken, zodat ik hoor wat jullie ervan vinden..

Ik deed het trouwens in twee aparte koekenpannen, want mijn lover wilt graag ham en ik natuurlijk zalm 😉

Boodschappenlijstje 2 personen:
• 500 gram witlof
• 400 gram krieltjes
• 30 gram sjalotje (1 middelgrote)
• 40 gram rode ui (1 gewone)
• 2 eetlepels tijm
• 2 eetlepels honing
• 2 takjes rozemarijn
• 1 appel (Pink lady is mijn favoriete)
• 100 gram zalm of ham
• peper & zout

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.