yokaserveert

&mijn (mini)vakantiespots!

Vistajine zonder tajine

| Geen reacties

Soms heb ik zin in kabeljauw, niet een heel speciale vis maar toch wel erg lekker zo af en toe! Ik struinde het internet af op zoek naar een lekker receptje van een vistajine. Ik kwam terecht op een site (http://www.mylittlespoon.nl) en vond daar ongeveer dit receptje! Ik paste het op mijn manier aan en tadaaa! Dit is het resultaat!

FullSizeRender (1)
Het was zelfs zo lekker dat ik mijn bak heb uitgelikt hahahahaha, ja echt waar!!! Erg he?Oké, hier komt het receptje!!

• Bereid alles alvast voor (doe ik nooit, maar was nu wel handig geweest) dus… dop de sperziebonen, snijd de krieltjes, het sjalotje in kleine stukjes, evenals het teentje knoflook. De spaanse peper mag fijn worden gesneden en de tomaten in grove stukken
• Snijd de sperziebonen door de helft en doe ze in de pan met water, zet op het vuur en laat het ongeveer 10 minuten koken! Er mag nog wel een bite aanzitten, want ze moeten later nog even mee bakken
• Was en snijd de krieltjes in stukjes en laat ook deze in een pan koken.. ongeveer 8 minuten, prik af en toe met een vork er in! Mocht het eraf vallen, dan zijn ze gaar genoeg
• Zet een grote pan op het vuur, het liefst 1 met een dikke bodem en laat de pan goed heet worden
• Doe in de warme pan een scheut olijfolie, het sjalotje, de knoflook, de spaanse peper, komijnpoeder en kaneel en spatel dit allemaal door elkaar
• Als het vermengt is doe je er de stukken tomaten bij en de tomatenpuree
• Voeg wat peper en zout toe
• Leg nu de kabeljauwfilets erin, bij mij waren ze nog wat bevroren maar dat maakt op zich niets uit, ik maakte het toch kapot met mijn spatel zodat alles lekker ging mengen
• Wanneer de sperziebonen en krieltjes “gaar” zijn, doe je ze ook in de grote pan, nu voegde ik drie eetlepels van het gekookte water van de sperziebonen eraan toe, om het iets smeuïger te maken! Mocht het nog te compact zijn, kun je altijd nog wat water erbij doen.. maar ook uit de boontjes, krieltjes en vis komt nog wat vocht dus niet teveel!
• Knijp een halve limoen uit boven de pan en laat nog even een paar minuten pruttelen
• Snijd de koriander en munt grof
• Doe de vistajine in een grote kom en knijp nu de andere helft erboven uit
• Garneer met flink wat munt & koriander en een schijfje limoen.. eventueel nog wat peper en zout!

SMAKELIJK ETEN!

Jummie, dit was erg lekker.. superveel smaak zit eraan en de munt is heel fris erbij! De volgende keer ga ik hem maken met extra garnalen en misschien zoete aardappel proberen. Heerlijk, echt een aanrader!

Fijn is ook dat het binnen 20 minuten klaar kan zijn!

Boodschappenlijstje voor 2 personen
• 2 kabeljauwfilets (houd ongeveer 150 gram pp aan)
• 200 gram sperziebonen
• 200 gram krieltjes met schil
• 1 sjalotje
• 1 Spaanse peper
• 1 eetlepel komijnpoeder
• 1 theelepel kaneel
• 350 gram trostomaten
• teentje knoflook
• 100 gram tomatenpuree
• munt & koriander naar smaak (veel, veel, veel!)
• peper en zout
• 1 limoen
• olijfolie om in te bakken

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.