yokaserveert

&mijn (mini)vakantiespots!

(veggie) Hamburger met “Portobroodje”

| Geen reacties

Vanochtend werd ik wakker en dacht ik JEEEEEEEJ ik ben vandaag precies 1 jaar ONLINE! WHOOP! Nog steeds erg leuk om te doen en ik hoop jullie ook!

Ik wilde dus iets ietwat feestelijks maken en ik dacht JA, hier heb ik zin in, dit ga ik maken. En zo geschiedde….
Geen broodje, maar een nepbroodje gemaakt van twee portobello’s.

Vegetarische hamburger op een “Portobroodje”.

FullSizeRender 2

• Was de zoete aardappel en snijd in reepjes en schuif ze op een met bakpapier bekleed rooster in de voorverwarmde oven (gasstand 6 of 180 graden)
• Dop de boontjes en kook deze voor ongeveer 15 minuten, de zoete aardappel moet wel 45 minuten in de oven dus laat die eerst een half uur in de oven en begin daarna met de boontjes en de andere voorbereidingen
• Leg nu de vegetarische hamburger tussen de zoete aardappel frietjes
• Snijd de paprika in reepjes en de rode ui in ringen
• De portobello’s doe je tussen de grill (zo’n tosti-ijzer, met aan beide kanten een grill is het handigste)
• Als er strepen op staan en ze wat platter zijn haal je ze eruit, leg ze op keukenpapier want er komt een boel vocht uit
• Ik deed de laatste 7 minuten op mijn burger in de oven wat geitenkaas en de rode uien ringen
• Leg nu een portobello neer met daarop wat rucola, de hamburger, de paprika, eventueel nog wat rucola, peper & zout en wederom een portobello
• Serveer met de zoete aardappel frietjes, sperziebonen en wat mayonaise

EET SMAKELIJK!! Ja dit is echt lekker en prima vervanging voor brood. Het is ook wat gezonder natuurlijk, maar soms krijgen mensen ook last van brood en dan is dit een heel goed alternatief. DOEN dus!

Ik maakte een tijdje geleden deze zoete aardappel-bogenburger en die was ook echt zó ontzettend lekker! Zeker een aanrader, al klinkt het gek om met bonen een burger te maken, daar proef je niets van terug. Het enige wat het creëert is een lekkere smeuïge textuur, waar je overigens wel van moet houden. Yummie!! Welke lijkt jullie lekkerder?

Boodschappenlijstje voor 1 vegetarische hamburger met portobello, frietjes en sperziebonen
• 125 gram zoete aardappel
• 50 gram sperziebonen
• 2 portobellos
• 1 vegetarische hamburger (ik neem meestal die van de Lidl van Freshvale)
• rode paprika
• wat rucola
• 3 rode ui ringetjes
• 15 gram verse geitenkaas
• peper en zout
• mayonaise

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.