yokaserveert

&mijn (mini)vakantiespots!

Tortilla met zoete aardappel

| Geen reacties

Wat was het warm, maar toch hoor je mij niet klagen hoor!
Vandaag wederom zin in een makkelijke en redelijk lichte maaltijd.

Uiteindelijk bedacht ik op een tortilla te maken, maar dan zo eentje als ze in Spanje maken, met aardappel en ei dus!

Ik had nog een zoete aardappel in huis dus heb het daarvan gemaakt.
foto (2)

Het was echt VERRASSEND LEKKER!!!! Mjaaammmmm

• Zoete aardappel in dunne plakjes snijden (ik deed het met een rasp, maar met de keukenmachine is makkelijker)
• Ik had nog wat vegetarische balletjes over die op moesten dus die bakte ik in een pannetje
• 1 rode ui en een halve courgette in dunne plakjes snijden
• 7 eieren in een mengkom doen, samen met lekker veel bieslook en ongeveer 100 gram geitenkaas
• Olijfolie in de pan doen en de rode ui, de zoete aardappelschijfjes en de courgetteschijfjes in de pan doen (ik maakte twee tortilla’s dus deed overal de helft van)
• Peper en zout er op doen en alles goudbruin bakken
• Nu doe je het ei met geitenkaas mengsel er over heen (de helft van je eimengsel dus!)
• Peper en zout er op en dan een deksel op de pan, laat nu 10 minuten op laag vuur garen
• Ondertussen doe je wat sla in een kom, wij hadden veldsla melange, met een (zoete) paprika, walnootolie, verse basilicum&bieslook en wat peper
• Zodra het mengsel gestold is kun je het vuur uitzetten en het bord opmaken
• Ik houd van peper, dus deed er weer peper over en wat extra bieslook en basilicum

Smakelijk eten! Het is dus echt HEEL lekker. Ik maakte wel 2 tortilla’s, dus eigenlijk 1 hele per persoon maar ik bakte eerst de ene zodat we tegelijk konden eten.

Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden!

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.