yokaserveert

&mijn (mini)vakantiespots!

Tortelloni met saliebotersaus

| 1 reactie

Hooooi 🙂 Vandaag stond dit plaatje op het menu! Heerlijk smaakte het mij en het was alweer een tijdje geleden dat ik dit had gemaakt. Ik was een avond alleen thuis en had zin in lekker Italiaans eten en vooral in een goed glas wijn, nou het is gelukt!

foto 1 (4)

Ik probeerde vandaag de tortelloni gevuld met walnoot en kaas, van de Albert Heijn. Persoonlijk vind ik de verse pasta’s die ze weleens verkopen bij de Lidl tijdens de Italiaanse weken, het lekkerst. Maar deze was ook prima en zou hem nog wel een keer kunnen kopen!

• Snijd een kleine rode ui, of een halve normale rode ui zo klein mogelijk.
• Pers, of snijd zelf een teentje knoflook, ik snijd het altijd zelf 🙂
• Doe een scheut olijfolie in een grotere koekenpan en bak de knoflook en ui hierin
• In een kleinere koekenpan doe je een flink stuk margarine en 7 grote saliebladeren, laat dit op laag vuur staan, zo gaat door de warmte de smaak van de salie ook in de boter zitten, jammie!!!!
• Ondertussen snijd je een halve bakje kastanjechampignons in grove stukken (afhankelijk natuurlijk of je veel of weinig groenten wilt, ik houd van veel)
• Voeg de kastanjechampignons toe aan de koekenpan met de ui & knoflook en als dit even is meegebakken voeg je 1 grote hand verse bladspinazie toe, en als dat wat geslonken is, nog een grote hand!
• Voeg peper en zout toe
• Zet een grote pan met water op, als deze kookt kun je de helft van een bakje tortelloni in het water doen
• Op het bakje staat 6 minuten koken, maar ik proef altijd tussendoor want ik vind het niks als het zo papperig wordt. En ja hoor… na ruim 4 minuten vond ik ze helemaal goed dus heb ik de pan afgegoten
• In een diep bord doe je eerst de spinazie, even een beetje uitdrukken anders komt er heel veel vocht bij je pasta. Hierna leg je de tortelloni er op en giet je de saliebotersaus er over heen. Ik had veel meer tortelloni, maar ik eet in delen 🙂
• De salie wordt heel knapperig door de warmte, dus die blaadjes deed ik ter versiering maar ook voor de smaak!
• Een goed glas witte wijn erbij en smullen maar!
• Parmezaanse kaas is er ook erg lekker bij 🙂

JAAAAAAAMMIIE! Superlekker 🙂

Boodschappenlijstje:
• Bakje tortelloni met kaas en walnoten (een half bakje voor 1 persoon is genoeg)
• 1 kleine rode ui
• Teentje knoflook
• 7 grote saliebladeren
• 50 gram margarine
• 2 grote handen verse bladspinazie
• Half bakje kastanjechampignons
• Optioneel: Parmezaanse kaas

Recepten die je misschien ook interessant vindt?
Easy Pasta
Courgette Pasta
Risotto met groene asperges
De lekkerste Risotto
Pizza!

Eén reactie

Geef een antwoord

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.