yokaserveert

&mijn (mini)vakantiespots!

Toblerone cheesecake

| Geen reacties

Hiep hiep hoera!! Jeeej ik heb meer dan 200 volgers op instagram en gister hadden wij een feestje van een vriend van ons! Een goede reden dus om een nieuwe taart uit te proberen..

En omdat het zulk slecht en saai weer is, is het misschien een idee om thuis lekker te gaan bakken!!
cheesecaketoblerone
En het werd een toblerone cheesecake.
Vorige week was ik in Griekenland en toen kregen wij bij restaurant Ta Rolla als nagerecht een toblerone cheesecake, om te proeven. Wij vonden hem lekker, maar niet geweldig.. ik was dus benieuwd of ik hem zelf lekkerder kon maken.

Hij is in ieder geval erg machtig!
De taart maak je zo:
• Begin met het bekleden van de taartbodem (springvorm). Bekleed de bodem met bakpapier
• Verkruimel 200gram koekjes voor de bodem. Ik had digestive koekjes gekocht, en vermeng dit met 150 gram warme boter. Je kunt de koekjes verkruimelen in een blender of anders in een mengkom met een soeplepel kapotslaan
• Druk de bodem goed aan en zet in de koelkast
• Ondertussen verwarm je een reep van 200gram toblerone en 100gram pure chocolade, au bain-marie (een pannetje met water, daarboven hang je een ander pannetje met de chocolade)
• Je klopt 200ml slagroom lobbig, niet te stijf.. er moeten geen pieken ontstaan
• Voeg hier voorzichtig de 250gram roomkaas aan toe en de 250 gram mascarpone
• Als de chocolade is gesmolten laat je deze heel even wat afkoelen, hierna schep je hem voorzichtig door het slagroom/roomkaas/mascarpone mengsel
• Als het mengsel een egale kleur heeft, giet je hem op de taartbodem
• Een aantal uur in de koelkast plaatsen (ongeveer 4 uur) en rustig afwachten
• Doordat de chocolade eerst vloeibaar is, maar door de kou weer hard word, stijft je taart als het ware ook op!
• Hierna haal je hem uit de koelkast en versier je hem, ik koos ervoor om een kleine reep toblerone van 100gram te raspen en er over heen te doen!
• In punten snijden en SMULLEN MAAR!

Eindoordeel: Een lekkere taart! Je moet hem niet te lang buiten de koelkast zetten (hadden wij wel gedaan, want we gingen bowlen en toen was hij eigenlijk heel erg ingezakt), maar deze taart die ik eerder maakte blijft toch wel echt favoriet tot nu toe. Toch waren er veel mensen die de taart proefde die hem HEEL lekker vonden en het is een keer wat anders. Een voordeel is wel dat je er kleine puntjes van kan snijden omdat hij zo machtig is, dus je hebt aan 1 taart genoeg voor 12 personen.
Ik houd van bakken, dus als jij nog een leuk recept weet voor een taart die ik echt een keer moet maken? Let me know…

Geef een antwoord

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.