yokaserveert

&mijn (mini)vakantiespots!

Tajine met pangasiusfilet

| Geen reacties

Joehoeee!! Daar ben ik weer.
Ditmaal met een heerlijk receptje uit mijn tajine 🙂
Persoonlijk vind ik dat er weinig tajinerecepten zijn te vinden.
Aangezien ik absoluut geen doorgewinterde tajine-gebruikster ben, werd het een probeersel.

Extra trots ben ik dan ook als het lekker smaakt. Vandaag had ik zo’n succesnummer!
Dus mocht je op zoek zijn naar een tajine-recept mét vis, pick ME!



• Allereerst heb ik vanochtend mijn tajine onderwater gezet, dat “moet”, omdat anders de kans bestaat dat hij breekt door de hitte
• De tajine heb ik op het vuur gezet en de olijfolie erin gedaan en toen deze lekker warm was deed ik de stukken rode ui en knoflook erbij
• Vervolgens heb ik de kruiden er allemaal bij gedaan en even aangebakken
• Ik had het idee dat de kruiden nu heel snel zouden kunnen verbranden dus goot ik er ongeveer 50 ml water bij
• Ik legde de twee visjes in de tajine en deed er volgens de tomatenblokjes, de stukken courgette & paprika bij
• Ineens schoot mij te binnen dat je er volgens mij ook altijd bouillon bij moet doen? Dus goot ik er nog eens 50 ml water bij en een kwart groentenboullionblokje
• Nu deed ik de tajinedeksel erop en heb ik mezelf verboden om er de komende 30 minuten in te kijken.. dus ik heb braaf gewacht! Af en toe dacht ik wel iets te ruiken, maar ik dacht dat zal vast de onderkant zijn
• Na 30 minuten haalde ik met een theedoek de deksel eraf want die was natuurlijk superheet! En was positief verrast! De vis was gaar en zelfs de groenten waren zacht..
• Ik proefde met de lepel wat van de saus zodat ik wist of het goed op smaak was; HEERLIJK!!
• Tot slot voegde ik er de stukken abrikoos bij, en liet dit nog 5 minuten meepruttelen
• Zelf heb ik er op het einde nog verse peterselie bij gedaan, maar koriander had ook gekund!!

Mijn hemel, dit was echt super smaakvol ! Ik had echt totaaaaaal geen verwachting hiervan want voor mijn gevoel deed ik maar wat. Maar het was echt JUMMIE! Ik denk dat het ook heel lekker is om dadels en/of rozijnen toe te voegen. Wat noten zoals cashewnoten lijkt mij er ook lekker in! AANRADER DUS!!!

Ik moet eerlijk bekennen dat ik oprecht dacht dat het niet lekker zou zijn, dus heb de kruiden niet HEEL precies gedaan. Ik deed ongeveer op elk busje 3 keer kloppen (haha, dus denk 1 of 1 1/2 theelepel?).

Boodschappenlijstje 2 personen:
• 2 pangasiusfilet (ontdooid)
• 1 rode paprika
• 1 courgette
• 1 grote rode ui in grote stukken
• 1 teen knoflook in vieren
• 300 ml tomatenblokjes
• 100 gram abrikozen
• +/- 100 ml water en kwart blokje groentenboullion
• kurkuma
• kaneel
• komijnpoeder
• korianderpoeder
• pikante paprikapoeder
• nootmuskaat
• peper & zout
• verse peterselie (of koriander)

Geef een antwoord

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.