yokaserveert

&mijn (mini)vakantiespots!

Speltpannenkoeken

| Geen reacties

Mijn lievelingseten zijn onder andere pannenkoeken. Ik werkte zes jaar in een pannenkoekhuis, wat ik altijd heel leuk vond en elke zondagavond na het werk, aten wij pannenkoeken. HEER-LIJK!
Maar nu ik daar niet meer werk, merk ik toch dat ik daar vaak nog zin in heb. Ik bak ze vaak als ontbijt met boekweitmeel, er staan er al een heleboel op mijn instagram , maar deze speltpannenkoeken zijn ook mega lekker! En omdat het zondag is, een perfecte start van de dag.

pannenkoek
Ik bakte zes kleine pannenkoeken voor ons.

• 250 ml melk in een maatbeker, ik deed soyamelk (vind ik altijd heel lekker!) maar dat was nog maar 200 ml dus deed ik er ook nog 50 ml koemelk bij.
• Voeg hier 125 gram speltmeel aan toe en roer het door elkaar
• Pak een ei en breek deze boven de maatbeker kapot
• Een snufje zeezout erbij en alles roeren
Merk je nou dat je beslag te dik is, doe dan wat meer melk erbij.. is je beslag te dun, dan wat extra meel
• Een pan met een laagje water op het vuur zetten, hier op zet je een bord
• 1 of 2 koekenpannen op het vuur en bak je pannenkoeken in een beetje olijfolie/boter of kokosolie
• Wanneer het beslag niet meer vloeibaar is, kun je de pannenkoek omdraaien. Zet het vuur halfhoog
• Ik doe er altijd appelstroop op, maar kaas is ook lekker!
• Wat vers fruit wat je in huis hebt in stukjes snijden, en erbij serveren!

SMAKELIJK!
Dit is het perfecte ontbijt/lunch om je vrouw, man, vriend, vriendin, zus, broer, papa, mama of JEZELF mee te verwennen 🙂

p.s. Dit is nog gezond & verantwoord ook!

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.