yokaserveert

&mijn (mini)vakantiespots!

Roti Valentine Special

| Geen reacties

Ik ben eigenlijk helemaal niet van Valentijnsdag.. wij doen daar ook niet aan.. maar!
Mijn lover wilde al heel vaak met mij roti eten hier in de straat, maar ALTIJD als wij dat willen eten is dat restaurantje dicht.
Ik at een keer roti op Lowlands en een collega maakte het een keer. Ik vind het dan altijd heel lekker, maar toch heb ik er niet vaak zin in.
Vandaag besloot ik om zelf roti te maken, als ode aan de (mijn) liefde 😉

EN MENNNN! Al zeg ik het zelf.. het was echt HEERLIJK! Ik heb natuuuuuurlijk veel te veel  gegeten, maar het was echt goed gelukt!!

Lees maar snel verder….

Ik maakte twee pannen, één met echte kip en in de andere pan deed ik plantaardige kipstuckjes van Vivera.
Het recept schrijf ik alsof ik 1 pan heb gemaakt, mocht je dus ook een wel en niet vegapersoon te eten hebben, dan moet je alle ingrediënten gewoon verdelen over twee pannen. Easy!

• Schil de aardappelen en snijd ze in stukjes
• Dop de sperziebonen (KON NERGENS KOUSENBAND VINDEN, sorry) en snijdt ze in stukken van ongeveer 2 centimeter
• Snipper de rode uien en snijd de knoflooktenen ook fijn
• Zet een braadpan op het vuur met wat olie en voeg hier de uien en knoflook aan toe
• Ondertussen kook je de eieren hard (zo kook je eieren alleen ipv 3/4 minuten kook je ze nu 6 minuten)
• Haal de uien en knoflook weer uit de pan, doe in een bakje en bak in dezelfde pan met een klein beetje nieuwe olie de (vega)kip
• Zodra de (vega)kip een beetje is aangebakken, hij hoeft niet helemaal gaar te zijn, voeg je de uien & knoflook er weer aan toe
• Ook kun je nu de aardappelstukjes en de sperziebonen eraan toevoegen
• De kruiden doe je erbij en die bak je even allemaal samen
• Voeg nu het water toe, ik deed het op gevoel, de ingrediënten stonden net NIET geheel onder water, voeg hier de bouillonblokjes aan toe
• Ook de tomatenpuree mag er doorheen geroerd worden en tot slot voeg je de Madame Jeanette toe 🙂
• Laat alles nu zeker 30 minuten pruttelen
• Ondertussen pel je de eieren en bak je die in een koekenpan met wat olie wat aan, zodat de eieren rondom een beetje bruin zijn
• Als dat gedaan is, voeg je ze in zijn geheel toe aan de rest
• In het begin is het wat waterig, maar hoe langer je het op laat staan, hoe dikker het sausje wordt!
• Ik proefde tussendoor de hele tijd en heb op een gegeven moment de Madame Jeanette eruit gehaald en 1/4 hiervan in hele kleine stukjes gesneden en weer erbij gedaan, de rest (3/4) gooide ik weg
• Wij hebben geen magnetron, dus de rotipannenkoeken bakte ik even aan in een koekenpan
• Vouw de rotipannenkoeken leuk dubbel, leg ze op een bord en serveer de roti erbij
• Eventueel nog wat koriander en/of sambal erbij serveren
• AAAAH dit was echt HEERLIJK!
• Scheur telkens een stukje van de pannenkoek af en daarmee eet je de roti
• Oké… op een gegeven moment heb ik het ei wel in stukken gesneden en sommige gedeeltes met een vork gegeten, maar het eet wel heel erg leuk!
• LEKKERRRRRRR!!!!

Nou zoals je merkt ben ik ERG enthousiast. Ik wist niet heel goed hoe een “echte” roti moet smaken, dat ga ik vast binnenkort eens proeven, maar ik vond deze roti echt verrukkelijk! Aanrader dus!

Hebben jullie weleens roti gemaakt? Hoe deed je dat?
Laat je weten via Facebook, Instagram of onder deze post als je het gaat maken?

Boodschappenlijstje voor twee personen (het is wel echt heel veel, misschien zelfs wel genoeg voor 3/4 personen..oeps)
• 500 gram geschilde aardappelen

• 500 gram sperziebonen (eigenlijk kousenband)
• 2 rode uien
• 2 tenen knoflook
• 1 eetlepel kerriepoeder
• 1 1/2 eetlepel Garam Masala
• 1 eetlepel komijnpoeder
• 1 handje verse koriander
• 2 eetlepels tomatenpuree
• 4 eieren
• 2 bouillonblokjes 
• heet water, zoveel dat het NET niet allemaal onder water staat
• 1 pakje vegetarische kipstuckjes van Vivera, of voor 2 personen kipfilet
• 4 rotipannenkoeken

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.