yokaserveert

&mijn (mini)vakantiespots!

Roodbaarsfilet met beluga linzen

| Geen reacties

JEEEEEEEJ het is DECEMBER!
De FEESTMAAND is begonnen. I LOVE IT!
De afgelopen week hoorde ik zo hier en daar al wat kerstliedjes, whiehoe!!

Laatst vertelde ik al dat ik voor mijn vriendinnetjes een 5-gangendiner heb gemaakt. Persoonlijk vond ik het hoofdgerecht (dit dus) en het toetje het lekkerste, dus heb ik besloten om daar een blog over te schrijven!
Wat ik gewoon heel lastig vind, is dat het nu heel snel donker wordt buiten en je het in huis een beetje sfeervol wilt verlichten. Dat betekend dan dus dat een foto van het eten maken ineens best lastig is. Persoonlijk maak ik heel vaak op basis van een foto een gerecht, maar ik baal dan zo erg dat deze foto niet fantastisch is. Willen jullie het daarom van mij aannemen dat dit ECHT freaking lekker is?? Probeer het ALSJEBLIEFT!

FullSizeRender 5
Door alle verschillende kleuren groenten, is het ook een heel mooi gerecht om te zien!• Bij de sugarsnaps haal ik altijd de boven- en onderkant eraf en dat draadje verwijder ik ook, vervolgens moet je ze even 3 minuten koken met een snufje zout
• De bieten moet je in dunne plakjes snijden en ook even koken met wat zout. Hoe lang je ze kookt is afhankelijk van de dikte. Zelf houd ik van dunne plakjes maar wel met een bite! Ik heb een mandoline gekregen en dat is echt fantastisch voor dit soort dingen!
• Ook de wortel heb ik met de mandoline in de dunne plakken gesneden (in de lengte), hierna heb ik die plakken met een mesje weer in 3 dunnere plakken gesneden. En deze wortels kook je ook eventjes in een pannetje met wat water & zout!
• Snijd een sjalotje en fruit dit in een pan, doe er de beluga linzen bij en bak dit ook eventjes mee
• Nu ga je, net als bij risotto, elke keer wat bouillon toevoegen en laat je de linzen het vocht opnemen
• Net zolang tot jij de linzen lekker vindt, volgens mij moet het behoorlijk zacht… ik had zelf dit keer met een beetje en bite in het midden! Dat vond ik heel lekker, maar volgens mij hoort dat eigenlijk niet haha
• In een koekenpan doe je wat olijfolie en dit laat je flink warm worden, hierin leg je de roodbaarsfilet (op de huid!), breng op smaak met wat peper en zout. De vis is klaar als de filets helemaal wit zijn, in principe hoef je ze niet om te draaien in de pan.. maar ik had zelf 2 wat kleinere stukken en 2 dikke grote stukken, dus heb ik op het einde toch even de grote filets omgedraaid
• Doe de groenten bij de linzen en bak even 2 minuten mee, schep dit op een bord
• Hierop leg je vis!
• SMAKELIJK ETEN!!!!!

Oeffff, dit ga ik binnenkort nog eens maken! Echt lekker. Ik had vis van de markt, dat proef je toch wel echt hoor! De beluga linzen kocht ik bij een biologisch standje op de markt. Jammie!
De chioggia biet is een roze met witte biet (een heel mooie groenten vind ik), die wat zoeter is dan de “gewone” biet. Erg lekker vind ik deze bieten.

Boodschappenlijstje voor 3 personen:
• 3 roodbaarsfilet met huid (+/- 150 gram per filet)
• 2 chioggia bieten
• 1 gele wortel
• 200 gram sugarsnaps
• 100 gram beluga linzen
• groentebouillon, dit moet naar eigen inzicht/smaak (ik DENK dat ik ongeveer 600 ml water heb gebruikt)
• peper en zout

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.