yokaserveert

&mijn (mini)vakantiespots!

Romige pasta met zalm en citroen!

| 2 reacties

Mijn lover zei direct: zet er maar bij dat ik dit echt HEEL lekker vond. Dus bij deze, volgens mijn vriend is het een absolute aanrader. Zelf ben ik het daar erg mee eens. Het klinkt soms zo stom om echt te genieten van je eigen receptjes, maar het was precies zoals ik het in mijn hoofd had bedacht. HEERLIJK DUS 😉

Het is ook mega makkelijk om te maken, want het kost weinig tijd en je hebt relatief weinig ingrediënten nodig. WIN WIN WIN WIN WIN.

FullSizeRender-2

Wil jij weten hoe jij dit recept kunt maken? Lees dan verder…

Deze heerlijke pasta is ideaal voor warm weer. Het was erg benauwd buiten toen ik dit ging maken. Wij moesten snel eten en iets makkelijks en niet al te zwaar. Nou de foto hierboven is het resultaat 🙂

• Snijd het sjalotje fijn en doe in een koekenpan met wat olijfolie, voeg hier niet veel later een teentje knoflook (fijn gesneden) bij
• Zet het water op en kook de spaghetti zoals op de verpakking staat
• Snijd de prei in ringen (verwijder het buitenste blad) en voeg toe aan de ui en knoflook
• Snijd ook de gerookte zalm in reepjes/blokjes en voeg toe
• Rasp de hele citroenschil
• In een bakje doe je nu de slagroom en het sap van een halve citroen
• Als de pasta bijna klaar is (als het ongeveer nog 3 minuutjes moet) doe je de slagroom met citroen in de koekenpan, bij de prei, zalm, ui en knoflook.. zet het vuur niet te hoog
• Breng op smaak met peper en misschien wat zout (gerookte zalm is van zichzelf al wel wat zout…)
• Giet de pasta af, doe op een bord en giet het sausje er boven op
• Het is niet zo dat er heel veel roomsaus is, gewoon net genoeg!
• Top af met wat verse basilicum
• MMMMM… lekker!!
• Trouwens, nadat ik de helft op had dacht ik; hee misschien is parmezaanse kaas er lekker bij! Nou… doe maar niet! Zonder is het écht veel lekkerder 🙂

FIJNE AVOND lieve schattepatatten! X

Boodschappenlijstje voor 2 personen:
• 120 gram ongekookte pasta
• 100 gram prei ringetjes of 2 pretstronken
• sjalotje
• 40 ml slagroom
• rasp van een hele citroen
• sap van een halve citroen
• 100 gram gerookte zalm
• knoflookteentje
• verse basilicum
• olijfolie
• peper & zout 

2 reacties

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.