yokaserveert

&mijn (mini)vakantiespots!

Review: Mexicaanse sticks (met salade)

| Geen reacties

Een week geleden schreef ik over de Javaanse sticks van: van Haver tot…
Vandaag zijn de Mexicaanse sticks aan de beurt. In deze sticks zitten behalve haver, ook chipotle & paprika. Ik besloot er een Mexicaanse salade bij te maken! Mijn beste vriendinnetje kwam eten, dus ik wilde wel dat het er ook nog eens leuk uit zag!
Oh ja, dit keer heb ik keurig de bereidingswijze opgevolgd en het dus in de pan gebakken 😉

FullSizeRender (5)
• Zet een koekenpan op het vuur met wat olie en bak hierin de sticks, draai ze regelmatig om
• Op de borden doe je wat gemengde sla
• In een bak hussel je de kidneybonen, de mais, cherrytomaatjes, rode paprika, komkommer, munt en koriander
• Ik maakte een dressing van Spaanse peper, limoensap van een hele limoen, paprikapoeder, koriander, peper en zout.. dit liet ik even staan
• Ik deed de groentes boven op de sla en hier de dressing overheen
• Vervolgens deed ik er wat avocado bij op
• En tot slot de Mexicaanse sticks
• Beetje peper en zout
• En je kunt wederom smullen van een (gezond) maaltje :)!

De Mexicaanse sticks! Het is duidelijk een beter idee om de sticks te bakken in de pan 😉 Hierdoor worden ze wat knapperiger aan de buitenkant. Toch viel het mij op dat de sticks niet heel erg warm worden van binnen, misschien moet ik ze nog wat langer bakken? Ik heb nog een kans met de Thaise sticks, dus dan ga ik ze langer bakken!
Deze sticks zijn zeker wel pittig (daar houd ik van!) en wederom qua structuur erg goed.. toch vonden mijn vriendinnetje en ik ook deze sticks soms wat droog! Wellicht is dat zo omdat het met haver gemaakt wordt? Het is echt heel erg prima hoor, maar waarschijnlijk moeten wij er gewoon even aan wennen. Verder waren deze sticks in combinatie met deze salade een ERG goede combi!
Dit gerecht wordt zeker nog eens gemaakt hier in huis!

Boodschappenlijstje:
• 8 Mexicaanse stick van: Van Haver Tot…
• blik van 300 ml rode kidneybonen (160 gram uitlekgewicht)
• blikje van 300 ml crispy mais (150 gram uitlekgewicht)
• 1 rode paprika
• 100 gram komkommer
• 60 gram cherrytomaatjes
• wat plukjes koriander
• wat plukjes munt
• 1 limoen
• 1 cm Spaanse peper
• 1/2 theelepel paprikapoeder
• peper & zout
• halve avocado
• zak gemengde sla

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.