yokaserveert

&mijn (mini)vakantiespots!

Pittige viscurry

| Geen reacties

Oehlalala, wij hebben weer heerlijk gegeten!
Ik had zin in pittig en zin in vis, het resultaat zie je hieronder 🙂
FullSizeRender (7)
JUMMIE!!
• Snijd de Spaanse peper, gember, sjalotje, knoflook, koriander in stukjes en doe in de keukenmachine
• Pers de limoen er boven uit en doe er wat komijnpoeder en chilisaus bij
• Zet de keukenmachine aan en het wordt een soort van pasta
• Zet de waterkoker aan voor de rijst
• En bereid de rijst volgens verpakking
• Doe nu een koekenpan op het vuur en doe hier wat olie in, bak de pasta een paar minuutjes aan
• Na ongeveer 5 minuten kun je de kokosmelk toevoegen en de Chinese kool
• Als dit allemaal door elkaar heen is geroerd doe je er een scheut vissaus bij
• Nu is het tijd om de kabeljauw erbij te leggen
• Ik deed er nog wat peper en een beetje zout over
• Proef tussendoor regelmatig en kruid bij waar nodig, ik zelf deed er nog wat komijnpoeder, limoensap en wat peper bij
• Giet de rijst af, doe dit in een kom
• Hierop doe je de Chinese kool & de vis en natuurlijk de heeeeerlijke vissaus
• Tot slot doe je er nog wat verse koriander op

Oeffff, dit was echt heerlijk!! De volgende keer doe ik er meer groenten bij zoals sugarsnaps en paprika! Ook ga ik er dan nog garnalen bij doen. Volgende week ga ik hem denk ik weer maken, het was echt ontzettend lekker. Een hele erge aanrader!! En stiekem had ik hem VEEL pittiger verwacht, dus qua pittigheid valt het reuze mee!

Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden 🙂

Boodschappenlijstje voor 2 personen:
• 2 kabeljauwfilets
• Chinese kool
• Spaanse peper
• stuk gember (ongeveer 5 gram?)
• 1 sjalotje
• 10 gram koriander
• 1 limoen
• 1 theelepel komijnpoeder
• 1 theelepel chilisaus
• 1 eetlepel vissaus
• 200 ml kokosmelk
• 1 teen knoflook
• zilvervliesrijst

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.