yokaserveert

&mijn (mini)vakantiespots!

Pittige rode curry

| Geen reacties

Pfoeeee, dit was erg pittig maar ook weer erg lekker. En heel leuk want ik kookte de rijst in jasmijnthee!
Af en toe heb ik zin in pittig eten gister (toen at ik dit..) was het zo ver.
En dit is het lekkere eindresultaat:
currypasta

Wat heb je nodig en hoe maak je het?
• Allereerst begin je met het doppen van de peultjes. Haal de boven en de onderkant er af, je ziet dan vaak dat er zo’n draadje los komt. Ook snijdt je 1 van de 2 paprika’s in stukjes. Niet heel klein, maar dit komt straks in je currysaus, dus ook niet te grof. Leg de groenten even apart.
• Zet de oven aan, op ongeveer 180 graden of gasstand 4.
• Snijd een halve komkommer in dunne schijfjes.
Vervolgens gaan wij verder met het koken van de rijst!
• Doe een mok basmatirijst in een pan, met een scheutje olijfolie en 2 mokken (dezelfde als die je gebruikte voor de rijst) met kokend water en hang hier twee zakjes jasmijnthee in.
• Doe een deksel op de pan en laat 7 minuten koken, na die 7 minuten haal je de pan van het vuur en zet je hem weg.
Nu gaan we de currypasta maken
• Snijd van 2 stengels citroengras de boven en onderkant er af en haal het buitenste stugge blad er ook af. Leg ze neer en maak ze met de zijkant van je mes plat.
• Van de rode peper haal je alleen de bovenkant eraf.
• Je pelt twee tenen knoflook, je snijdt een bosje koriander in grove stukken (en bewaart een klein deel voor de garnering), een stukje gember van ongeveer 2 cm maak je heel klein en een rode paprika snijd je in stukken een limoen rasp je en een halve pers je uit.
• Je pakt een keukenmachine, of een blender en doet hier de: rode peper, de citroengras, de gember, de knoflook, de koriander, een grote theelepel tomatenpuree, een flinke scheut sojasaus & iets minder sesamolie bij. Nu zet je de keukenmachine aan en zul je zien dat het een pasta wordt. Ik deed wat later nog wat van de limoenrasp erbij (ongeveer een eetlepel) en een eetlepel limoensap.
Het bereiden van de garnalen!
• Zet een koekenpan op het vuur en doe er een eetlepel olijfolie in. Als de pan goed heet is, leg je er de garnalen in. Ik kocht grote diepvriesgarnalen (met staart), die had ik wel al ‘s ochtends er uit gehaald.
• Wanneer de garnalen even aan beide kanten zijn aangebakken, doe je er 2 eetlepels currypasta bij, of 3… ze mogen best veel hebben.
• Deze garnalen in de currypasta bak je 3 minuten.
• Hierna leg je de garnalen in een ovenschaal en zet je ze in de oven voor ongeveer 10 minuten op gasstand 4/180 graden.
De currypasta tot curry maken
• In dezelfde pan van de garnalen bak je nu, met 1 eetlepel olijfolie de peultjes.
• Na een paar minuutjes voeg je ook de paprika stukjes toe
• Nu ga je het bakje met de currypasta erbij doen, alles! (of iets minder als je niet van HEEL pittig houdt, want hij is echt pittig)
• Giet een blik kokosmelk erbij (400ml) en laat opstaan, zachtjes pruttelen.
• Proef even of de smaak is zoals je wilt, ik deed er zelf nog peper en zout bij
• Als de currysaus is zoals je wilt, haal je hem van het vuur af.
Het bord opmaken:
• De rijst prik je met een vork een beetje los, dit leg je in een schaal of op een diep bord
• De currysaus doe je hier over heen, hier op leg je de garnalen uit de oven
• In een apart bakje snijd je wat komkommer in dunne schijfjes, dit is heel lekker verkoelend erbij
• In een andere schaal doe je wat kroepoek.
• Wij dronken water met munt erbij

Smakelijk eten!!!!!!!!

Volg mij op Facebook

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.