Maandag is niet mijn favoriete dag van de week en dus had ik ook niet mega veel inspiratie voor vandaag! Maar ik wist dat wij nog van alles in huis hadden qua groenten en besloot ik om onze ‘vakantiepasta’ te maken!
Als wij kamperen in Italië maken wij sowieso deze pasta een keer!
Hij smaakte ook nu weer erg goed, een stevige maaltijd!
• Waterkoker aanzetten
• Rode ui en knoflook snijden en in een pan met wat olijfolie doen
• Een halve rode peper in stukjes snijden en bij de ui en knoflook voegen
• Courgette (ik had een hele leuke bol courgette, hier gebruikte ik de helft van), gele paprika en 10 cherry tomaatjes (oranje en rode) in stukjes snijden en in de pan doen
• Nu de pasta voor twee personen in een pan met kokend water doen (water uit de waterkoker dus), ik nam volkoren spaghetti
• De pasta moet ongeveer 10 minuten koken, maar ik zet geen wekker oid, ik proef gewoon de hele tijd • Ondertussen bij het groentenmengsel peper toevoegen en verse basilicum
• Pasta afgieten, rucola op de pasta en hier over heen de ‘saus’! Dan lekker parmezaanse kaas en nog wat verse basilicum erop 🍴
Het was erg lekker! En ik gebruik dus voor pasta’s nooit een saus uit een pakje, bij deze pasta is dus eigenlijk helemaal geen saus! Maar het olijfolie/ui/knoflook mengsel, samen met de sappen en smaken van de groenten zorgt voor voldoende smaak en smeuïgheid! En hierdoor proef je ook de echte smaken van de groenten.
Lekker!! 🍅🍅 én gezond! De zomer komt er bijna aan dus dat is ook niet geheel onbelangrijk 😁💪
2 reacties
Beantwoord →