yokaserveert

&mijn (mini)vakantiespots!

Pasta met bleekselderij, say what?

| Geen reacties

Ja! Jullie lezen het goed, pasta met onder andere bleekselderij. Mij leek het een goede combinatie maar of dat echt zo was?

foto (41)
• Verwarm de oven voor op 175 graden
• Snijd de bleekselderij is schijfjes
• Snijd het sjalotje en de teen knoflook zo fijn mogelijk
• In een ovenschaal doe je de kastanjechampignons, die je in kwartjes hebt gesneden, samen met een dopje olijfolie, wat peper en een teentje knoflook door de helft
• Zet in de oven voor ongeveer 25 minuten
• Zet een koekenpan op het vuur met wat olijfolie en bak hier de bleekselderij, sjalotje en knoflook in
• Ondertussen zet je een pan met water op, om straks de pasta in te koken
• Kijk ondertussen even bij de kastanjechampignons en hussel het even door elkaar
• Zodra het water kookt doe je er de pasta in
• Wanneer de pasta bijna gaar is, giet je het af en gooi je het in de koekenpan bij de bleekselderij, sjalotje en knoflook
• Roer hier de geitenkaas doorheen
• Doe de pasta op het bord, knijp er een halve citroen over uit
• Een pluk rucola op de pasta en hier boven op de champignons uit de oven
• Enjoy 🙂 !

Dit gerecht maakte ik helemaal alleen voor mezelf! En OH het was heerlijk! Die citroensap was echt heel erg lekker erdoor en ik houd van champignons dus dat is sowieso al een pluspunt.
Ja, dit was echt heel erg lekker.. eigenlijk proef je de bleekselderij niet HEEL overduidelijk, dat komt vast omdat je de bleekselderij verwarmt. Ik heb erg lekker gegeten en ga nu lekker op de bank chillen met de Linda!
Waarschijnlijk kun je de kastanjechampignons ook prima meebakken in de pan, maar ik vind champignons uit de oven het allerlekkerste!

Fijne avond!

Boodschappenlijstje voor 1 persoon:
• 1 sjalotje
• 2 teentjes knoflook
• 1 1/2 stengel bleekselderij
• 75 gram pasta
• ongeveer 50 gram geitenkaas
• halve citroen
• plukje wasabi rucola (of gewone rucola)
• half bakje kastanjechampignons

Mijn Facebook en mijn Instagram zijn ook de moeite waard :)!

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.