yokaserveert

&mijn (mini)vakantiespots!

Paddestoelenquiche

| Geen reacties

Oh heerlijk! Ik heb gister voor twee vriendinnen een 5-gangenmenu gemaakt en daarbij echt goede wijnen uitgezocht (en nu wil ik een wijncursus gaan doen!!).. het liep ietwat uit de hand want wij lagen pas om 4:30 uur vannacht in bed. Een heerlijk dagje op de bank vandaag dus!
Eindelijk weer even tijd om aan mijn blog te werken, dus daar maak ik dan maar meteen gebruik van.

Afgelopen week heb ik twee keer deze quiche gemaakt, met paddestoelen! Hij viel erg goed in de smaak en dus krijgen jullie het receptje! Fijn he ;-)? Overigens heb ik deze niet voor mijn 5-gangenmenu gemaakt… misschien post ik daar ook nog wel receptjes van, want mennn dat was ook erg lekker!
FullSizeRender 4

• Verwarm de oven voor op 225 graden, of gasstand 6..
• Haal 7 plakjes bladerdeeg uit de vriezer
• Snipper een halve rode ui
• De rest van de rode ui en de sjalotjes snijd je in grote stukken
• Zet een koekenpan op het vuur, doe er wat olijfolie in en de halve rode ui die je klein hebt gesneden
• Ondertussen snijd je alle paddestoelen en champignons in grove stukken en doe je in de koekenpan bij de rode ui
• Bak dit even aan, echt niet te lang! Ik deed het ongeveer 6 minuten? Wel flink hoog vuur. Je wilt eigenlijk dat ze aan de buitenkant een beetje kleuren, maar nog wel stevig zijn!
• Doe de paddestoelen hierna in een vergiet en laat even uitlekken
• Ondertussen ga je de springvorm bekleden met bladerdeeg, op de bodem leg ik altijd bakpapier
• Prik met een vork gaatjes in de bodem
• In een maatbeker doe je de: eieren, melk, creme fraiche, tijmblaadjes, peterselie peper en zout
• Hussel dit goed door elkaar
• Op de bodem leg je eerst de helft van de paddestoelen/champignons, doe er wat peper en zout op, vervolgens doe je hierboven op de helft van de uien en de helft van de geitenkaas.. dan weer paddestoelen/champignons en daarboven de rest van de uien
• Giet hier het eimengsel overheen, top af met de rest van de geitenkaas en weer peper en zout!
• Schuif in de oven voor ongeveer 50 minuten, kijk vervolgens of hij stevig is
• Doordat je de champignons aanbakt, komt er tijdens het bakken een hoop vocht uit. Daarom is het belangrijk om ze goed uit te laten lekken.. Bij mij was na de 50 minuten de taart over het algemeen al heel mooi gekleurd, maar in het midden zag ik nog wat vocht. Dus heb ik er aluminiumfolie overheen gedaan en nog even voor 15 minuten in de oven gezet! Daarna was het TOP!

Wij hebben best wel een oude oven, dus misschien zijn mijn ovenstanden niet heel secuur. Maar je mag hem wel flink hoog zetten en als het al te snel te hard gaat, doe je er aluminiumfolie overheen!

Mmm, echt HEEL lekker is deze quiche! En de herfst is natuurlijk de periode voor paddestoelen, dus echt een herfstgerecht dit. De tweede keer deed ik er nog een prei doorheen, dat was ook heel erg lekker! Dus mocht je daarvan houden, moet je dat er zeker ook bij doen! Wees niet te zuinig met peper en zout, dan kan hij denk ik flauw worden. Echt een aanrader en heel makkelijk! Ik had hem ’s middags al gemaakt en toen mijn ouders kwamen eten, deed ik hem een half uur van te voren weer in de oven zodat hij weer wat warm kon worden! LEKKER 🙂

Boodschappenlijstje voor een quiche in een springvorm van 28cm:
• 7 plakjes bladerdeeg
• 3 eieren
• 100 ml melk
• 100 gram zachte geitenkaas
• 7 takjes tijm (de blaadjes)
• een handje vol geplukte krulpeterselie
• 400 gram kastanjechampignons
• 250 gram paddestoelen (ik kocht een mix van de Albert Heijn en de afgelopen keer zocht ik lekkere paddestoelen uit op de markt)
• 2 grote rode uien
• 3 sjalotjes
• 125 ml creme fraiche
• Optioneel een prei!

 

Geef een antwoord

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.