yokaserveert

&mijn (mini)vakantiespots!

NU! Verbeterd recept… Grandioze rozentaart MET zalm!

| Geen reacties

Misschien denk je, hee! Dit recept is al eens eerder online gekomen… DAT KLOPT, maar ook weer niet. Want dit is een HEEL veel beter recept en ik twijfel zelfs om die oude te verwijderen.. maar dat doe ik maar niet! OF toch wel?

Hartige taart
Voor de oplettende kijker, dit is inderdaad samen met de scones hetgeen ik heb gemaakt met Kerst dit jaar. Ik had belooft het eerder te posten maar ik ben echt even met zoveel dingen tegelijk bezig en dat maakt het allemaal iets ingewikkelder! SORRY! Maar, deze taart smaakt er zeker niet minder lekker door 🙂

• Verwarm de oven voor op gasstand 5
• Leg de plakjes quichedeeg uit de vriezer
• Snijd met een mandoline, of keukenmachine of kaasschaaf plakken van de wortels en courgette. Zelf heb ik ze wel ietsjes dikker gedaan zodat ze nog een beetje knapperig blijven
• Snipper een sjalotje
• Boter de springvorm in en bekleed met de plakjes quichedeeg
• Meng in een kom de eieren, het sjalotje, de creme fraiche en de verse tijm.. voeg hier ook flink wat peper en zeezout aan toe
• In de springvorm begin je aan de buitenkant met bijvoorbeeld een rand courgette, dan gele wortel, dan gewone wortel, vervolgens de paarse wortel en dan weer opnieuw courgette, gele wortel…..
• Probeer niet alles heel strak erin te krijgen, juist die ruimtes zijn voor straks heel handig!
• Als je de taart helemaal vol hebt met de groenten.. lijkt het dus een beetje op een roos vind ik 😉
• Nu is het tijd voor de gerookte zalm, snijd deze in plakken en prop deze her en der tussen de ruimtes, maar je kunt er ook voor kiezen om 3 of 4 rondjes zalm erbij te doen zodat je zeker weet dat er overal wat zalm zit
• Nu is het tijd voor de kaas! Ik sneed telkens een stukje af en deed dat overal een beetje tussen.. in het midden van de taart deed ik een iets groter stuk kaas & zalm!
• Tot slot giet je, met beleid, het eiermengsel er over heen!
• Nog een beetje peper en zout… en dan
• Ik deed hem eerst 45 minuten in de oven op gasstand 5, daarna nog 10 minuten op gasstand 7
• Hierna leek hij wel stevig, maar lag er bovenop wel wat vocht.. dit heb ik grotendeels met een stuk keukenpapier weggehaald, maar een beetje vocht is niet erg!
• Vervolgens laat je hem rustig afkoelen en kun je hem eventueel voor je hem serveert nog 30 minuten (met aluminiumfolie) in de oven zetten of een lage stand..

Ik maakte hem op zondag en we aten hem maandag en dat was heerlijk. De rozentaart viel erggggggg goed in de smaak en ik kreeg er ook veel complimentjes over! Wat ook heel leuk is, is dat als je er een punt van snijdt, je ook heel mooi al die gekleurde plakjes naast elkaar ziet. Het was echt SUPER smaakvol en HEEL lekker!!

Persoonlijk houd ik niet zo van blauwe kaas, maar deze kaas was heel zacht en romig (had ik speciaal naar gevraagd) en was dus niet TE overheersend.

AAAAH echt een aanrader!

Benieuwd naar het originele recept? Die vind je hier.. maar ik zou ECHT voor deze versie gaan!

Boodschappenlijstje 1 hartige taart:
• 1/2 courgette
• 1 gele wortel
• 1 oranje wortel
• 1 paarse wortel
• 7 plakjes quichedeeg
• 1 sjalotje
• 3 eieren
• 200 ml creme fraiche
• 200 gram zalm
• de blaadjes van 7 takjes verse tijm
• 150 gram blauwe zachte romige kaas (even informeren bij de kaasboer)
• peper en zout

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.