yokaserveert

&mijn (mini)vakantiespots!

Noodles & sojasaus

| Geen reacties

Af en toe dan weet zelf ik even niet meer wat ik moet koken.. dan kies ik 1 ingredient uit waar ik sowieso iets mee moet maken. Dit keer was dat zalm. Ik kijk dan een beetje op internet naar ideetjes en door al dat zoeken bedacht ik dit recept! Het enige wat ik nog moest halen bij de supermarkt waren de noodles!
Er kwam een heel lekker recept uit, een recept die niet vaak op mijn site voorbij komt!

Ik weet zeker dat ik dit nog veel vaker ga maken.. mjam!

foto (16)

Lekkere noodles met zalm, groenten en sojasaus!

• Bak de zalm in wat olijfolie/kokosolie en kruid het met peper en zout
• Kook de noodles en giet af, zet apart
• Kook de broccolistronkjes ongeveer 5 minuten, giet af en zet ook even apart
• Snijd de rode ui, prei en courgette in stukjes
• Verwarm olie in een koekenpan en bak eerst even het uitje aan, hierna voeg  je de prei en courgette toe
• Zodra de courgette wat zachter begint te worden voeg je er de broccoli aan toe
• Breng op smaak met peper, zout, gemberpoeder, knoflookpoeder en korianderpoeder
• Voeg hier de sojasaus aan toe, alles even omscheppen
• Tot slot voeg je ook de gekookte noodles toe aan de groenten in de koekenpan
• Proef en kruid zo nodig nog wat extra, er mag echt wel flink veel smaak aan zitten
• Doe in een grote kom, leg de moot zalm er boven op en top af met bosuitjes!

Ah, ik heb er nu alweer zin in!!! Het is echt heerlijk en ik vind het leuk om weer eens een beetje Oosters te eten. De Oosterse keuken vergeet ik nog weleens 😉
Hebben jullie lekkere Oosterse receptjes?

Boodschappenlijstje 2 personen:
• 1 courgette
• 2 preien
• 1 stronk broccoli
• 2 zalmmoten
• 1 grote rode ui
• 40 ml sojasaus
• 100 gram gedroogde woknoodles
• 2 bosuitjes
• peper en zout
• flink wat gemberpoeder
• flink wat korianderpoeder
• flink wat knoflookpoeder

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.