yokaserveert

&mijn (mini)vakantiespots!

Mexicaanse maaltijdsalade

| Geen reacties

Dit gerecht is heel leuk als je mensen te eten krijgt. Ik maakte het voor 4 personen en het viel in de smaak.
Ik serveerde er Corona’s bij, want dat vond ik bij dit recept een perfecte combinatie!
Nacho’s met guacamole erbij en smullen maar!
foto (13)
Zoals ik al zei is dit recept voor vier personen!
P.s. Je boodschappenlijstje staat onderaan!

De maaltijdsalade
• Allereerst rooster je de pijnboompitjes in een hete pan zonder olie! Ik deed lekker veel in de pan, ongeveer het halve bakje (zo’n vierkant bakje van de Albert Heijn)
• Snijd koriander grof en houd wat apart om te gebruiken als garnering en nog wat voor in de guacamole
• Pak 2 limoenen en rasp de schil, hierna pers je ze uit. Houd de schil en de rasp gescheiden
• Doe nu in het bakje van de schil: een eetlepel paprikapoeder (of cayenne), de koriander (op die ene hand garnering & voor de guacamole na), en twee eetlepels olijfolie. Roer dit goed door en breng op smaak met wat limoensap, peper en zout!
• Ik had 1 blik maiskolfjes gekocht, de eerste keer een biologische maar die was niet zo lekker zoet! Dus de vorige keer kocht ik een ander blikje (niet biologisch) en die smaakte zoeter en was lekkerder in de salade. Laat de maiskolfjes uitlekken in een vergiet.
• Snijd 250 gram cherrytomaten door de helft, en een halve komkommer in kwarten en meng ze met de maiskolfjes in een grote schaal, of verdeel het over twee.. dat vond ik handiger en leuker staan!
• Laat 2 blikken kidneybonen uitlekken en voeg dit ook toe aan de tomaten, komkommer en maiskolfjes
• In de schaal, of schalen, voeg je nu ook de 175 gram kaas en de pijnboompitjes toe
• Haal de bladeren van de krop sla af, was ze even en doe ze erbij
• Wanneer alles in de salade zit, voeg je de dressing toe. Je kunt er ook voor kiezen om de dressing op tafel te zetten zodat je gasten zelf kunnen kiezen of ze wel of niet een dressing willen. Hetzelfde geld voor de koriander.. je HOUDT van koriander of je WALGT van koriander (haha)
• Op het laatst strooi je nog wat kaas en de koriander over de salade

De guacamole
• 
Twee rijpe avocado’s los halen, in een kom doen en prakken
• Twee grote tomaten zo klein mogelijk snijden
• 1 rode ui & een knoflookteen snipperen
• 2 eetlepels limoensap
• 1/2 theelepel komijn
• Wat koriander fijn snijden
• Alles bij elkaar doen en prakken maar, peper en zout naar smaak toevoegen!
• LOVE IT

Ik serveerde er naturel nacho’s bij, corona’s en limoenschijfjes.
Smullen!! Heel lekker en de hele tafel stond vol en daar houd ik van 🙂

Boodschappenlijstje voor de salade & de guacamole
Bakje pijnboompitten
• Krop sla
• Bakje cherrytomaten (250 gram)
• Twee grote tomaten
• Komkommer
• 3 limoenen
• 2 rijpe avocado’s
• Koriander (15 gram)
• 1 rode ui
• Komijnpoeder
• Teentje knoflook
• Paprikapoeder of cayennepeper
• Olijfolie
• 1 blik maiskolfjes (425 gram)
• 2 blikken kidneybonen (400 gram)
• 175 gram geraspte kaas
• Nacho’s naturel
• Corona’s

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.