yokaserveert

&mijn (mini)vakantiespots!

Mega mooie (rozen)hartige taart!

| Geen reacties

Oh, dit is toch gewoon een PLAATJE om te zien? Ik was stiekem heel erg trots op mezelf, vond hem zo mooi gelukt haha.

Gelukkig was hij ook nog eens heel erg lekker, mmm! Het was wel een beetje uitproberen want ik maakte de bodem van………
foto (11)
Ik maakte de bodem dus van zoete aardappel? Ik dacht, dat moet vast te doen zijn….

• Verwarm de oven voor op 180 graden
• Schil de aardappels en snijd de zoete aardappel vervolgens in stukjes, doe ze in een pan met water en laat het koken. De aardappels zijn klaar als je er met een vork in prikt en ze dan van de vork afglijden
• Nu ga je de wortels en de courgette met een kaasschaaf of dunschiller in plakjes snijden
• Je snijdt de rode ui fijn en legt deze even apart
• De zoete aardappels zijn vast al een tijdje klaar, je laat ze goed uitlekken
• Ik ging ze nu in een kom prakken, zodat het een soort van grove aardappelpuree werd, hier deed ik flink peper en zout doorheen
• De taartbodem bekleed je met bakpapier en de randen vet je in met wat kokosolie
• Je doet de aardappelpuree nu op de bodem van de taartvorm en drukt het stevig aan met de bolle kant van de lepel
• De bodem zet je nu ongeveer 25 minuten in de oven
• De bedoeling was nu dat hij een beetje knapperig werd, helaas lukte dat niet… haha
• Zodra de bodem een beetje gekleurd is (beetje bruinig), ga je aan de slag met de vulling
Mocht de bodem nu nog helemaal niet verkleurd zijn, laat hem dan gerust wat langer in de oven staan
Doe nu de huttenkase, de eieren, de rode ui, de tijm en peper en zout in een mengkom en hussel dit goed door elkaar
• Begin nu met de taart in elkaar te zetten
• Ik deed elke keer een rondje maken van bijvoorbeeld eerst wortel, dan courgette, dan zalm en dit herhaalde ik telkens
• De zalm sneed ik ter plekke in repen, zodat ik wist hoe groot en lang ze moesten zijn
• Je maakt de taart helemaal af, tot dat hij er zo uit ziet:
foto (12)
Ik vond het wel een gepriegel om al die reepjes recht op te laten staan…

• Nu giet je er voorzichtig het ei-huttenkase-rodeui-tijm mengsel overheen, nog even wat extra peper erop
• 45 minuten in de oven ….
• en…
• DAN: Heerlijk eten 🙂

Bij mij was de bodem dus nog wel echt heel zacht.. dat was jammer, maar het deed gelukkig niets af aan de smaak. Die was echt verrukkelijk! Ik bedacht mij later dat het misschien een idee was geweest om de zoete aardappel te prakken, in een theedoek te doen en dan proberen het vocht eruit te duwen ? Zou dat lukken? Ik ga het binnenkort eens proberen!
Het was echt een plaatje en ook super leuk om te serveren als je bijvoorbeeld een verjaardag hebt, je maakt in ieder geval indruk met deze rozentaart 🙂

Overigens denk ik ook dat deze taart heel gezond is!

Natuurlijk kun je deze taart ook gewoon maken met bladerdeegbodem!

Boodschappenlijstje:
• 480 gram zoete aardappel
• 180 gram winterpenen
• 200 gram courgette
• 200 gram gerookte zalm
• 4 eieren
• 200 gram huttenkase
• 80 gram rode ui
• 3 eetlepels tijm
• flink peper en zout

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.