Dit is echt HEEL lekker en ook leuk om te eten.
Couscous vind ik sowieso al erg lekker maar met deze frisse salade erbij is het helemaal een TOPgerecht!
Nou had ik laatst ook een erg lekkere gevulde aubergine gegeten, naar aanleiding van dat gerecht heb ik dit recept geprobeerd!
• Snijd een aubergine in kleine stukjes
• Snijd de rode ui en een teen knoflook zo fijn mogelijk en doe in een pan met olijfolie
• Voeg de aubergine hieraan toe en bak mee
• Doe 250 ml water in een pannetje met een half blokje groentenbouillon, zodra het kookt giet je er de couscous bij en dit roer je door en zet je daarna voor 5 minuten apart (met een deksel)
• In een ander koekenpannetje bak je het (vegetarische)gehakt
• Bij de aubergine doe je nu de gepelde tomaten, de oregano en de cayennepeper.. roer door
• Ondertussen doe je in een schaal de rucola, de grove stukken komkommer, feta en de plukjes munt
• Wanneer het gehakt een beetje bruin gebakken is, doe je dit bij de aubergine- en tomatensaus en hussel je het door
• Breng op smaak met peper en zout
• Doe de couscous op je bord, ik deed dat in een klein tupperwarebakje
• Nu doe je het tomatenauberginegehaktsausje erbij en de salade 🙂
Eet smaakeeeeeelijk!
Boodschappenlijstje:
• 250 gram couscous
• 250 ml water
• 1/2 groentenbouillonblokje
• blikje gepelde tomaten
• 250 gram (vegetarisch)gehakt
• aubergine
• rode ui
• teentje knoflook
• 4 theelepels oregano
• 3 theelepels cayennepeper
• peper & zout
• 3 takjes munt
• klein zakje rucola
• halve komkommer
• fetablokjes