yokaserveert

&mijn (mini)vakantiespots!

Lemon merinque pie

| Geen reacties

LEKKER!!!!!!

Ik ben jarig vandaag HIEP HIEP HOERA!
En ik maakte gister al de oreo taart, en vandaag heb ik de Lemon Meringue Pie afgemaakt.
foto (9)

Lemoncurd:
• 3 middelgrote citroenen raspen en ook uitpersen (ongeveer 140 ml citroensap)
• De citroenrasp, kristalsuiker (200 gram) en 125 gram roomboter in een pannetje doen (dit pannetje doe je in een ander pannetje met water, au-bain marie dus!!)
• Wanneer de boter is gesmolten doe je er de citroensap bij en 2 geklutste eieren
• Nu is het belangrijk dat je goed blijft roeren, het liefst met een garde want ander gaat het ei stollen! Tevens is het belangrijk om erbij te blijven en de hele tijd te roeren. Nu moet het indikken op ongeveer yoghurt dikte.. dit kan even duren! Bij mij ongeveer 30-40 minuten
• Als de lemoncurd die dikte heeft, doe je het in een kom of schaal en laat je het afkoelen, nu dikt de lemoncurd vanzelf nog meer in

De lemoncurd is nu af.

De bodem:
• 220 gram bloem in een grote mengkom doen
• Hier voeg je 150 gram zachte roomboter aan toe (het beste is dus als je deze taart gaat maken dat je de roomboter al een tijdje uit de koelkast legt), een snufje zout, 80 gram basterdsuiker en een ei
• Nu kneden tot het een deeg is die goed kneedbaar is. Maak er een bal van en laat een uur staan
• Vet je taartbodem in en besprenkel je taartbodem met wat bloem
• Nu ga je de taartbodem bekleden, niet al te dik hoor! Prik met een vork wat gaatjes in de bodem
• Doe bakpapier er over heen en leg hierop bakbonen/rijst/linzen en zet 10 minuten in de oven op ongeveer 180 graden
• Na 10 minuten haal je het bakpapier eruit en laat je hem nog 23 minuten in de oven staan, tot dat bodem goudbruin ziet

De taartbodem is nu klaar!

De meringue:
• 200 gram eiwit kloppen (ongeveer 5 eieren, je moet de eieren dus scheiden)
• Voeg hier tijden het kloppen ongeveer 75 gram poedersuiker aan toe
• Klop net zo lang tot de eiwitten stijf zijn en de pieken rechtop blijven staan
• Als dit klaar is maak je de suikerstroop
• Doe 325 gram kristalsuiker in een pannetje samen met 85 ml water
• Laat het koken, je hoeft niet te roeren en gebruik een thermometer (ik heb gewoon 1 waar op staat: vleesthermometer)
• Wanneer het suikerwater/stroop 122 graden is doe je het vuur direct uit!
• Nu ga je de geklopte eiwitten mengen met de suikerstroop.. elke keer een beetje bij de eiwitten voegen en dan mixen op de hoogste stand
• Net zo lang mixen tot de meringue weer ‘ koud’ is. In ieder geval niet meer warm..
• Je merkt tijdens het mixen dat de meringue heel kleverig wordt, dit is goed!
• Nu ga je de taartbodem vullen met de lemoncurd
• Ik had een spuitzak en daarmee maakte ik mooie toefjes op mijn taart
• Met een brander heb ik het een beetje gebruind

Oh.. wij kunnen niet wachten tot wij de taart echt kunnen gaan proeven. Ondertussen heb ik natuurlijk al heel veel geproefd maar nog niet helemaal alles bij elkaar! Ik heb een hele leuke vierkante taartvorm gebruikt met een klein opstaand randje, dat heb je natuurlijk wel nodig, anders gaat je lemoncurd ‘lopen’.

Laat mij weten hoe jullie hem vinden en waarvoor jij hem gaat maken!
Fijn weekend alvast, proost!!

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.