yokaserveert

&mijn (mini)vakantiespots!

Lekkere cake, met een gezonde twist!

| Geen reacties

Ik houd onwijs van bakken! Echt heerlijk vind ik het om met brownies, cakes en/of taarten op mijn werk, bij mijn ouders of vrienden te komen 🙂 Ook zij zijn er meestal wel blij mee hihi. Deze cake was een succes!!!
HIEP HIEP HOERA! Mijn beste vriendinnetje is vandaag jarig, maar ik zit natuurlijk in Canada.. 
foto 2 (7)
Zoals jullie weten vind ik het leuk om soms te kijken naar gezondere alternatieven, maar regelmatig maak ik ook een hele ongezonde taart of cake hoor! Zoals deze vreselijk lekkere taart bijvoorbeeld.
Maar goed, jullie willen vast weten hoe ik deze cake heb gemaakt:
• Allereerst zet je de oven aan op 160 graden, of gasstand 4
• Smelt 100 gram kokosolie in een steelpannetje en doe het in een mengkom
• Voeg hier 2 eieren en 120 ml agavesiroop aan toe, roer dit met een garde door elkaar
• In een andere mengkom doe je 200 gram zelfrijzend bakmeel en 3 eetlepels kokosrasp
• Je raspt een citroen, en deze rasp doe je bij het zelfrijzend bakmeel en de kokos, even husselen
• Het meel doe je nu bij het kokosolie/ei-mengsel
• Voeg 85 ml (soja)melk toe en een theelepel vanillesuiker
• Met een garde roeren/kloppen tot een egaal mengsel. Dit kan natuurlijk ook met een mixer
• Je vet een bakblik in met bijvoorbeeld kokosolie en hier giet je het beslag in
• Snijd nu een appel (elstar of jonagold) in dun schijfjes met schil! Ik sneed de appel eerst door midden en leg die boven op het cakebeslag
• De cake gaat mu ongeveer 50-60 minuten in de oven
• Prik er met een prikker in, als hij er schoon uitkomt is het goed!

Heel, heel, heel lekker! En soms vragen mensen wel eens: hoe verzin je het toch allemaal? Nou, ik verzin het heus niet allemaal zelf hoor, ik struin eerst heel het internet af naar allemaal lekkere recepten en ideeën en maak er daarna mijn eigen recept van 🙂 En ja, ook bij mij mislukt het weleens! Blijven oefenen 😉

Boodschappenlijst:
• 200 gram zelfrijzend bakmeel
• 120 ml agavesiroop
• 1 appel (elstar of jonagold)
• theelepel vanillesuiker
• 80 ml (soja)melk
• 2 eieren
• 100 gram kokosolie
• 3 eetlepels kokosrasp

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.