YEAH! Nog iets minder dan een week en dan is het KERST! YES
Ik heb laatst voor vier mensen gekookt, maar wilde mezelf niet al te veel op de hals halen… dus besloot het vrij simpel te houden.
Ik maakte een viergangendiner waarvan dit toetje de derde gang was..
Ik vond het er eigenlijk zo gezellig uitzien en het is echt HEEL makkelijk te maken en supersnel klaar en ook nog eens goed voor te bereiden dus ik dacht WIN WIN WIN WIN CHECK!
Receptje voor mijn lieve volgers!!
• Smelt de pure chocolade au-bain marie
• In een vijzel of keukenmachine, maal je de hazelnoten fijn
• Schil de peren, houd het stokje eraan en snijd een stuk van de onderkant af zodat je de peer kunt neerzetten
• Haal de peren door de gesmolten chocolade, of giet het er met een lepel neer
• Strooi de hazelnotenstukjes er over heen!
• Zet de peren vervolgens neer op een met bakpapier beklede bakplaat en laat het hier op hard worden (duurt een uurtje ongeveer)
• Zet de peren op een bord en zet ze weg in de koelkast
• Haal ze 10 minuten voordat je ze wilt serveren uit de koelkast
• Zet op een bord en doe er 2 bollen ijs bij.. mmm toetje is klaar
• THATS IT!!!
• SMULLEN MAAR!
Oefffff, ik vond het echt HEEL lekker en echt heel erg makkelijk!!
Wat vind jij ervan?
Soms moet je het jezelf niet moeilijker maken dan het is 😉
Boodschappenlijstje 4 toetjes:
• 4 conference peren (niet te rijp..)
• 200 gram pure chocolade
• 50 gram blanke hazelnoten
• bakje roomijs met pecannoten en karamel (LEKKER! Van de Albert Heijn, mmmm)
Al denk ik dat koffie-ijs ook lekker erbij is, maar ik vond deze combinatie goddelijk!
Andere ideeën voor Kerst:
Vorig jaar ons toetje!
Deze lekkernij doet het ALTIJD goed…
Mmm.. ook heerlijk!
Iets meer moeite, maar ook erg aan te raden!