yokaserveert

&mijn (mini)vakantiespots!

Kerst voorgerecht: verse pasta met truffeltapenade

| Geen reacties

HAPPY NEW YEAR!!!!!
Hopelijk hebben jullie allemaal een gezellige oud & nieuw achter de rug. Die van mij was echt heel erg geslaagd :)! Voor jullie allemaal een gelukkig & gezond 2016 gewenst !!

Zoals ik beloofd heb, ging ik voor jullie de recepten van kerst uitschrijven.. Dus wij beginnen bij het begin….
Het eerste gerecht van ons kerstdiner was: Verse pasta met paddestoelenmelange en truffeltapenade.

Ik maakte een filmpje van ons kerstdiner.. die kun je hier terug zien! Helaas had ik geen tijd om uitgebreid foto’s te maken, dus het filmpje geeft een impressie van alle gerechten.

Dit gerecht maakte mijn broer, hij is onze PastaKing thuis! Natuurlijk heb ik wel opgelet en kan ik voor jullie het recept uitschrijven, het was HEERLIJK!!!!

Het recept is gemaakt voor 16 personen, het was echt een voorgerecht dus niet een mega vol bord. Ik ga hem ook uitschrijven zoals wij hem die avond hebben gemaakt. Zelf dus even uitrekenen wat je voor jezelf nodig hebt!

• Doe het meel (200 gram) op een schoon werkblad en leg het op een hoopje
• Maak met je vuist een deuk in het midden en doe daar de 2 eieren bij
• Ga nu vanaf buiten met je vingers rondjes draaien naar binnen toe
• Als het vermengt is doe je de pasta de hele tijd bij elkaar vouwen
• Doe dit tot het een elastische substantie is
• Is het deeg te droog, doe er dan wat vocht bij
• Is het deeg te nat, dan wat meer meel
• Het deeg is goed als je er met je vinger in prikt en het langzaam weer omhoog komt
• Maak er een rol van en rol dit in vershoudfolie, leg in de koelkast
• Herhaal dit met al het meel, tot het op is.. dan krijg je als het goed is 4 rollen!
• Je hebt voor het zelf maken van pasta wel een goede pastamachine nodig, even een investering 😉
• De pasta moet je pas draaien enkele minuten voor je het gaat maken
• Wij kozen voor de tagliatelle variant

• In een grote pan doe je flink wat olijfolie en de sjalotjes, dit bak je even aan
• Hierna voeg je alle paddestoelen toe en peper en zout
• Dit kun je al wel in de middag bijvoorbeeld opbakken, zo hoef je op het einde niet meer zoveel te doen
• Toen mijn broer de pasta ging draaien, heb ik de paddestoelenmix opgewarmd en er de witte & zwarte truffeltapende aan toegevoegd

• De pasta 3-4 minuten in kokend water met olijfolie + zout koken
• Hierna meteen op het bord doen, paddestoelen erover heen, wat verse peper, parmezaanse kaas en tot slot verse peterselie

MMMMM… LEKKER!!!!

Boodschappenlijstje voor 16 personen (voorgerecht)
• 8 eieren
• 800 gram semola di grano duro
• vershoudfolie
• 4 sjalotjes
• 250 gram shi take
• 250 gram oesterzwammen
• 250 gram kastanje champignons
• 250 gram champignons
• een boel verse peterselie
• parmezaanse kaas
• 1 potje zwarte truffeltapenade (van het merk: il Tartufo di Paolo)
• 1/2 potje witte trufffeltapenade (van het merk: il Tartufo di Paolo)

Van de week komt gerecht TWEE online.. de pompoensoep met koriander!

P.s. VOLG jij mij al op FaceBook? Doen!!!

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.