yokaserveert

&mijn (mini)vakantiespots!

Kerst voorgerecht: Pompoensoep met koriander

| Geen reacties

Voorgerecht nummero TWEE!
Van de week kon je al dit heerlijke kerst voorgerecht maken. Vandaag schrijf ik voor jullie het recept van de pompoensoep. Deze was overigens ook echt heeeeerlijk!

Wederom naar recept van mijn broer..

Hebben jullie mijn filmpje nou al gezien van Kerst? De link staat hieronder, is leuk :)!

• Halveer de pompoenen, schil ze en lepel ze vervolgens uit. Snijd de pompoenen in stukjes
• Ook de zoete aardappel moet geschild worden en daarna in stukje worden gesneden
• Pel de sjalotjes en snijd klein, hetzelfde geldt voor de teentjes knoflook
• De Spaanse pepers snijd je doormidden en je verwijderd de zaadlijsten, snijd fijn
• Zet een GROTE soeppan op het vuur en doe daar de olijfolie in, hier doe je de sjalotjes in en later de knoflook en de Spaanse pepertjes bij
• Als dit een beetje is aangebakken doe je er kerriepoeder en Ras-el-Hanout kruiden bij (eigen inzicht)
• Nu is het tijd om de pompoenen en zoete aardappel erbij te doen, deze laat je even meebakken
• Giet er water bij (ik zet altijd eerst de waterkoker al aan…) en de bouillionblokjes
• Laat alles koken, net zolang tot de pompoenen en zoete aardappel zacht is
• Pureer dit alles met een staafmixer en proef de soep. Zo nodig voeg je peper en zout toe, of nog extra kruiden
• Laat de soep even staan en als je het gaat uitserveren doe je er verse koriander bij en een eetlepel crème fraiche

OOH echt heel lekker deze soep. Ik houd zelf echt enorm van pompoen en van soepen dus dat kan al bijna niet mis gaan ;)! Ik hoop dat jullie er ook zo van houden

Boodschappenlijst, soep voor 16 personen:
• 6 bio pompoenen

• 1 grote zoete aardappel
• 2 Spaanse pepertjes
• Kerrie poeder (redelijk wat)
• 6 sjalotten
• 2 tenen knoflook
• Peper en zout
• Crème fraiche (250 ml)
• Olijfolie
• Groentenbouillon (op gevoel maar rond een liter ofzo)
• Koriander

Binnenkort komen nog de overige gerechten van ons kerstdiner, stay TUNED

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.