yokaserveert

&mijn (mini)vakantiespots!

Kerst nagerecht: mini wittechocolade cheesecake

| Geen reacties

YES, gang VIJF!! En tevens de laatste blog over mijn kerstdiner!

En ik eindig natuurlijk met het toetje! Want dat is absoluut mijn ding, want dat vind ik misschien wel het allerleukste om te koken/bakken.

De taartjes had ik een dag eerder al voorbereid, en zoals jullie hier al konden zien waren het mini cheesecakejes geworden. I like it!

Deze taartjes zijn echt suuuuuuuperlekker, een absolute aanrader!!!

Verwarm de oven voor op 180 graden
• Allereerst maak je de boter warm in een pannetje en verkruimel je de bastognekoeken met een keukenmachine, en anders met een deegroller
• Doe de boter bij de koekstukjes en meng dit door elkaar
• Ik koos er dus voor om mini taartjes te maken, zodat iedereen een klein eigen taartje had. Ik vond het leuk om dan het bakpapiertje een beetje leuk te knippen.. dus dat deed ik. Benieuwd hoe ik dat deed? Kijk dan even naar het filmpje van mijn kerstdiner.
• Doe in elk muffinvormpje een klein beetje boter en zet de bakplaat eventjes 30 sec in de oven
• Haal de bakplaat eruit en smeer met een kwastje de randen goed in
• De bakpapiertjes kun je er nu inleggen en aandrukken (bijvoorbeeld met de onderkant van een glas)
• Hierna doe je overal een schepje bastognekoekboterkruimels en druk je dit wederom aan met bijvoorbeeld de onderkant van een glas
• Als alle bakjes gevuld zijn zet je de bakplaat in de koelkast (de boven wordt nu hard)
• Zet een pan met water op het vuur, en hang hierboven nog een pan. De witte chocolade gaat nu au bain marie smelten. Let er op dat de pan het water niet raakt. Doe in de bovenste pan de witte chocolade
• Mix de roomkaas in een mengkom glad en romig
• Aan de roomkaas voeg je nu het merg van een vanillestokje toe. Ik snijd het stokje altijd over de lengte open en schraap dan met een scherp mesje alle vanille eruit
• Als dit is gebeurd, kun je 1 voor 1 de eieren toevoegen, vergeet niet tussendoor te mixen/kloppen!!
• Waarschijnlijk is de witte chocolade nu gesmolten en kun je die van het vuur afhalen, doe in een andere mengkom en voeg hier de creme fraiche aan toe
• Als in beide mengkommen het gladde mengsels zijn, kun je het bij elkaar voegen
• Roer dit goed door 🙂
• Nu haal je de bakplaten uit de koelkast en schenk je overal wat beslag in
• De taartjes moeten nu 30 minuten ongeveer in de oven.. ze zijn goed als je ze eruit haalt en de bovenkant een beetje stevig is maar als je ze heen en weer wiebelt het nog wel lobbig is 🙂
• Ik deed op het allerlaatste, toen de taartjes waren afgekoeld er nog een laagje witte chocolade op. Dan doe je weer wat chocolade au bain marie smelten en met een lepel op de taartjes.
• Ter garnering deed ik er een muntblaadje, een framboos en wat poedersuiker op

Dit was een groot succes :)!
Ik had met de boodschappenlijst van hieronder wel een heleboel over. Zowel van de koekkruimels als van de vulling. Deze ingrediënten zijn voldoende om 1 grote cheesecake van te maken. Alleen moet je de taart dan wel langer in de oven doen. Ik denk ongeveer 60 minuten!!

Boodschappenlijstje 16 mini cheesecake:
• 200 gram bastognekoeken
• 100 gram ongezouten roomboter
• 450 gram zachte roomkaas
• 4 eieren
• 1 vanillestokje
• 250 gram witte chocolade
• 250 gram creme fraiche
• 100 gram witte chocolade ter garnering
• 16 frambozen
• 16 blaadjes munt

Ben je benieuwd naar het hele kerstdiner?
Hier vind je gang 1
Hier gang 2
Dit is heerlijk gang 3
Het hoofdgerecht vind je hier!

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.