yokaserveert

&mijn (mini)vakantiespots!

Kerst hoofdgerecht: (Eend) zoete aardappelpuree en groenten

| Geen reacties

Wie mijn filmpje heeft gezien die weet dat er ook eend op het menu stond.
Mijn broer heeft de eend bereid, ik eet geen vlees dus nam een vegetarische schijf erbij.
Ik heb besloten om voor nu alleen de zoete aardappelpuree en de groenten te beschrijven.

De verse groenten beschreef ik al eens eerder in mijn blog, namelijk hier, maar bij deze versie deed ik er: zoete rode en groene puntpaprika, wortels (gekleurde), courgette, sugarsnaps, rode ui en cherrytomaatjes in! Als kruiden deed ik rozemarijn & tijm! Voor dat het de oven in gaat deed ik er een olijfolie overheen met Spaanse pepertjes en peper! ZO LEKKER!!! En heel kleurrijk, dat staat altijd leuk op het bord!

De zoete aardappelpuree maakte ik voor het eerst en was echt HEEL erg goed gelukt..
• Schil de zoete aardappelen en snijd ze in kleine stukjes
• Breng dit aan de kook in water met wat zout
• Laat dit even koken
• Wanneer de zoete aardappel van de vork af valt, is hij gaar genoeg
• Giet de zoete aardappel af en zet even apart in een grote schaal
• Strooi hier een boel peper overheen
• In een pan doe je nu de slagroom met de parmezaanse kaas en laat je het een beetje warm worden
• Gooi hier de zoete aardappel bij in en roer.. ondertussen staat de pan nog steeds op laag vuur
• Prak het een beetje en voeg zo nodig (bij mij zeker nodig) nog wat melk toe
• Prak.. tot dat je denkt dat het de juiste dikte is
• Ik deed nog wat peterselie in de puree en zette hierna de staafmixer erop
• De zoete aardappelpuree is nu ook klaar :)!

Het enige wat nu nog op zich laat wachten zijn de mini cheesecakejes, die vind je binnenkort (het lekkerste bewaar ik voor het laatst;) ) op deze blog!! Volg je mij al op Facebook? Wel toch ..

Boodschappenlijstjes voor 16 personen!
Groenten uit de oven
• 4 zoete puntpaprika’s (rood)
• 2 zoete puntpaprika’s (groen
• 1/2 zak bospeentjes
• 3 paarse wortels
• 2 winterpenen
• 2 gele wortels
• 2 witte wortels
• 1 courgette
• 4 rode uien
• rozemarijn (12 takjes)
• tijm (6 takjes)
• 10 eetlepels olijfolie
• 2 Spaanse pepers
• Bakje cherrytomaatjes

Zoete aardappelpuree:
• 2 grote zoete aardappelen (oranje)
• 1 grote zoete aardappel (wit)
• 125 ml slagroom
• 50 gram parmezaanse kaas
• ongeveer 150 ml volle melk (vooral op gevoel en smaak!!)
• verse peterselie
• veel peper
• 2 zakjes sugarsnaps

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.