yokaserveert

&mijn (mini)vakantiespots!

Jammie, jammie monchou taart

| Geen reacties

Eten met vrienden of familie is hetgeen ik het liefst doe! Gister was het zover, gezellig met zijn zessen bij mijn ouders eten. Ik kijk daar altijd erg naar uit.
Er was besloten dat ieder een gang maakt, wij (natuurlijk) het toetje!
Wegens omstandigheden had ik niet erg veel tijd/energie om echt alles uit de kast te trekken, dus besloot ik om een (altijd lekker!) monchoutaart te maken. Mmmmmm die smaken mij altijd goed!
foto (21)

Ik heb het recept van Laura’s Bakery gehaald, maar kwam er tijdens het maken achter dat het wel erg weinig taartvulling was voor mijn springvorm.. hihi
Verder besloot ik er dit keer vers roodfruit op te doen in plaats van vlaaivulling! Dat was een erg goed idee 🙂

• Een pak bastognekoeken verkruimelen
• De boter smelten in een pannetje en door de koekkruimels roeren
• Een (kleinere) springvorm bekleden met bakpapier en de koekkruimels erin doen en aandrukken met bijvoorbeeld de achterkant van een lepel
• De bodem in de koelkast zetten, voor in ieder geval 30 minuten
• De monchou in een kom doen, samen met de kristal- en vanilliesuiker en dit mengen
• Slagroom met 2 eetlepels kristalsuiker stijf kloppen
• De slagroom rustig toevoegen aan de monchou, niet mixen maar er door heen spatelen
• Dit giet je op de bodem en de taart zet je nu tenminste drie uur in de koelkast
• Net voor je hem gaat serveren doe je er lekker vers roodfruit op, ik koos voor aardbeien (maar wilde eigenlijk ook frambozen en bramen maar die waren op :()

Altijd een succes, dat verzeker ik!
X

Boodschappenlijstje:
• Pak bastognekoeken
• 200 gram monchou
• 250 ml slagroom
• 150 gram boter
• 100 gram kristalsuiker
• 1 zakje vanillesuiker
• Vers fruit (in dit geval een bakje aardbeien)

Verder heb je een springvorm nodig, ik had dus een grote en uiteindelijk was het qua vulling ook prima, maar ik houd van veeeeeel! Als jij daar ook van houdt, zou ik een kleinere cakevorm kiezen 🙂

Geef een antwoord

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.