yokaserveert

&mijn (mini)vakantiespots!

Homemade hummus

| Geen reacties

Laatst heb ik geprobeerd om zelf hummus te maken, een beetje een ‘healthy’ versie. Wij vonden hem zelf erg geslaagd en het leuke is dat je hem zelf echt heel gemakkelijk kunt maken.

Lekker als dip met (naan)brood, ik serveerde hem bij linzensoep!! Jummie 🙂
Het is tenslotte weekend, dus tijd voor een wijntje met lekkere hapjes!!!!

foto 2

Hoe kun JIJ deze hummus maken?
Komt ie:

• Doe de kikkererwten in een blender (of in een maatbeker als je alleen een staafmixer hebt)
• Voeg hier de hüttenkäse, de tomaatjes, de koriander en de Spaanse peper aan toe
• Zet de blender aan, of de staafmixer 🙂
• Als het al een beetje smeuïg wordt, doe je er peper, zout, knoflookpoeder en komijnpoeder bij en zet je de blender weer aan
• Proef hoe je het vindt. Is hij nog te stevig? Doe er dan wat extra hüttenkäse bij. Zelf houd ik van grof, dus ik koos ervoor om hem niet helemaal zacht te pureren.
• Nog wat peper en verse koriander voor de garnering.. et voila!!

Nou als dat niet makkelijk is, dan weet ik het ook niet meer.

You hummus my day :)!

FIJN WEEKEND!!!

Boodschappenlijstje:
• klein blikje kikkererwten
• flinke eetlepel hüttenkäse
• 7 cherrytomaatjes
• pluk koriander (wat jij lekker vindt!)
• theelepel komijn poeder
• theelepel knoflookpoeder
• 1 cm Spaanse peper
• peper & zout
• optioneel: naanbrood

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.