yokaserveert

&mijn (mini)vakantiespots!

Hemelslekkere OREOFUDGE

| 3 reacties

OH MY!!!!! Ik maakte iets FANTASTISCH!!!! Jullie gaan MEGA blij zijn met dit recept 🙂
En niet alleen JIJ bent blij, ook alle anderen die dit van jou gaan krijgen of mogen proeven.

Echt ik meen het, maak dit zo snel mogelijk!

Met Pasen gingen wij allemaal iets maken.. ik maakte mijn lekkere rozentaart, dit keer met een bodem van hartige taart deeg, ook hartstikke lekker, al miste ik wel het zoete van de zoete aardappel! Enfin…. de OREOFUDGE!!

Natuurlijk wilde ik ook iets zoets maken, maar voor een taart had ik niet zoveel tijd meer en dus bedacht ik iets kleins. JUMMIE!!!
FullSizeRender (3)
Het fijne aan dit recept is ook nog eens dat het supermakkelijk te maken is, elke niet keukenprins(es) kan dit maken! DUS!

• Zet een pannetje met water op het vuur en zet hier een kom of pan boven op.. het water moet de pan/kom niet raken (au bain-marie)
• Doe in een vijzel 10 oreokoekjes en maak ze klein, niet TE klein want een beetje een bite is juist lekker
• Pak een cakeblik of schaal en bekleed deze met bakpapier, of in mijn geval met alluminiumfolie
• In de pan of kom die op de pan met water staat, doe je nu 150 gram witte chocolade en een blokje roomboter.. ik deed denk ik 20 gram roomboter?
• Dit gaat smelten, zodra er geen stukje chocolade meer te zien, haal je de kom/pan van de pan met water en zet je het op het aanrecht, nu giet je er DIRECT de helft van een blikje gecondenseerde melk in en roer je het door elkaar
• Ook de oreo doe je er snel door heen
• Het wordt snel heel dik en harder, dus giet het daarom ook zo snel mogelijk in het cakeblik en zet in de koelkast
• Nu maak je de kom schoon en begin je aan laag twee!
• In de kom doe je nu 150 gram melkchocolade en wederom een blokje roomboter, dit moet ook smelten en zodra je geen stukje chocolade meer ziet haal je het van het vuur
• Giet nu de andere helft van de gecondenseerde melk toe en roer snel door elkaar
• Dit giet je boven op de eerste laag witte chocolade
• Zet in de koelkast en laat zeker een nacht staan
• De volgende morgen haal je het uit het cakeblik, haal je de folie er vanaf en snijd je met een scherp mes blokjes
• Het gaat vrij snel weer smelten als je het met warme handen vasthoud, dus ik pakte een bakje waar ik een stukje bakpapier inlegde, toen wat blokjes fudge, weer een laagje bakpapier, en weer fudge
• Dit deed ik in de koelkast en net voor de gasten kwamen, zet je het op een schoteltje op tafel

FullSizeRender (4)
En ik overdrijf niet als ik zeg dat het binnen NO TIME op was :)!
Oh ja, ik kon er ongeveer 24 blokjes uithalen.. dus heb nog wat stukjes bewaard in de vriezer ;)!

De volgende keer ga ik een laag doen met noten en rozijnen of iets met zeezout.. mmm nieuwe verslaving!

Boodschappenlijstje voor ongeveer 24 stukjes oreo fudge:
• 150 gram witte chocolade
• 150 gram melk chocolade
• ongeveer 40 gram roomboter
• een blik gecondenseerde melk
• 10 oreokoekjes

Mijn trouwe volgers weten ook dat ik een tijd geleden deze OREOTAART maakte, ook echt een aanrader!

3 reacties

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.