yokaserveert

&mijn (mini)vakantiespots!

Heeeeeeeeeerlijke preitaart

| Geen reacties

Zoals beloofd alvast een recept van mijn heerlijke avondje wijn proeven & hapjes eten :)!
foto (6)

Wij hadden een wijnproeverij  van het merk Nip10, heel leuk! Echt een wijnproeverij voor thuis. Je leert hoe je moet ruiken, hoe je moet proeven en welke smaken er zoal in wijnen ‘verstopt’ zitten. Het is niet zo dat wij na het doen van deze proeverij ook echt verstand hebben van wijn… maar… wel leuk om te merken dat de wijnen die ik altijd drink: Verdejo of Sauvignon Blanc, ook bij de test bij mij als lekkerste wijnen naar voren kwamen!

Maar goed, vandaag wil ik jullie het recept geven van mijn mega lekkere preitaartje :)!
Van mijn opa heb ik een taartvorm gekregen die van mijn oma is geweest, het is een mini, van 20 cm! En dat was precies groot genoeg voor een taartje voor ons tweeën.

foto (36)
Ik houd erg van hartige taarten, maar soms vind ik ze wat flauw smaken, vooral met prei vind ik het niet altijd even smaakvol! Maar DIT KEER LUKTE HET!!!!

• Snijd twee wat dikkere preien in ringen, haal eerst het buitenste blad eraf.
• Doe de preiringen in een vergiet en spoel goed af met koud water, er zit vaak nog een boel zand tussen
• Snijd de champignons fijn (ik had nog gewone en kastanjechampignons)
• En doe dit samen in een koekenpan met wat olijfolie
• Wat ik dus heb geleerd is dat je de prei maar KORT moet bakken, hoe langer je bakt hoe zachter het wordt en hoe meer smaak er verloren gaat -> niet goed!
• Ik denk dat ik het maar 3 minuutjes heb gebakken
• In een kom doe je 150 ml kookroom, 4 eetlepels geraspte oude kaas en 2 eieren en dit hussel je door elkaar
• Doe hier ook flink peper door
• Boter je bakblik goed in
• Bekleed je (mini)bakblik met deeg voor hartige taart
• Doe nu de prei en de kastanjechampignons in de taart
• Giet hier nu het room-ei-kaasmengsel overheen
• Doe er wat peper op en nog wat extra (2 eetlepels) geraspte oude kaas
• En tot slot een grote hand pijnboompitjes erover heen
• Ongeveer 45 minuutjes in de oven op 180 graden
• EN KLAAR BEN JE!
Kijk ondertussen regelmatig in de oven en prik soms even met een satéprikker in het midden van de taart. Ik werk met een gasoven en dat is toch vaak anders. Hij moest er bij mij aardig lang in.

Ja, ik kan wel zeggen dat deze taart echt goed is gelukt, een aanrader dus. Mijn vriend & een vriend hebben ook stuk geproefd en vonden het ook erg lekker. Zij eten wel vlees en zeiden dat het vast ook heel lekker was geweest met blokjes ham, of uitgebakken spekjes. Dus mocht je daar behoefte aan hebben… dan doe je dat er ook maar in!

Eet smakelijk 🙂

Boodschappenlijstje:
• 2 dikke preien
• 150 gram (kastanje)champignons
• 6 vellen hartige taart deeg
• 150 ml kookroom
• 2 eieren
• 6 eetlepels oude kaas
• Grote hand pijnboompitjes
• Peper

Ik maakte al eens eerder hartige taarten:
Deze met witlof was ook erg lekker en zag er ook nog eens beeldig uit!!
En deze was ook lekker, maar deze preitaart van vandaag is beter!

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.