yokaserveert

&mijn (mini)vakantiespots!

Hartige taart met witlof

| 3 reacties

Dit recept is echt een vette aanrader, het was heel verrassend maar echt heeeeeeeeel lekker!!!
Je hebt er helemaal niet zoveel ingrediënten voor nodig en het ziet er best wel spectaculair uit 🙂
Ik zeg: Eet smakelijk!
foto (26)

Hoe maak je deze heerlijke hartige taart?
• Verwarm de oven voor op 180 graden
• Haal 6 plakjes ‘hartige taart’ deeg uit de vriezer
• Snijd 3 stronken witlof door midden en haal de buitenste bladeren eraf.
• Snijd een stukje van de onderkant eruit (dat is bitter, niet teveel want dan valt hij helemaal uit elkaar)
• Bak de halve stronken in een flinke klont roomboter (ik kon er maar 5 kwijt in mijn koekenpan…)
• Wanneer de stronken aan beide kanten wat bruin worden, strooi je er kristalsuiker overheen.. laat dit op de bovenkant zitten en bak nog even door
• Snijd een rode ui en gooi dit bij de witlof
• Draai nu de witlofstronken om (het gesuikerde gedeelte ligt nu op de bodem)
• Kluts twee eieren met 125 ml creme fraiche, peper en zout
• Vet de taartbodem in en bedek met het deeg
• Verkruimel de helft van de geitenkaas op de bodem
• Leg de stronken er in
• Giet nu het eiermengsel tussen de stronken witlof
• Doe er flink wat tijm, gehakte walnoten en de rest van de geitenkaas op
• Peper en zout… en dan 30-45 minuten in de oven
• Je kunt er nog lekker rucola bij eten

Ik heb nu alweer zin om het te maken, echt heerlijk!

Boodschappenlijstje:
• 6 plakjes hartige taart deeg
• 2 eieren
• rode ui
• 125 ml creme fraiche
• 100 gram geitenkaas naturel
• een hand walnoten
• 1 1/2 eetlepel tijm
• peper & zout
• 6 witlofstronken
• 1 eetlepel kristalsuiker
• roomboter

3 reacties

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.