yokaserveert

&mijn (mini)vakantiespots!

Hartige taart met hüttenkäse, prei, champignons en courgette

| Geen reacties

Wij gaan eind deze week op vakantie dus alles uit de koelkast moet op. De ingrediënten die ik nog in de koelkast had liggen, leken mij lekker voor in een hartige taart.
En ja! Hij was prima te eten, maar toch is dit niet mijn vakgebied.. ik hoor dus HEEL graag lekkere quiche/hartige taart ideeën van jullie!
quiche

Zo maak je deze hartige taart:

• Bedek een grote springvorm met plakjes deeg voor een hartige taart. Ik gebruikte 9 plakjes!
• Snijd een courgette (3/4), kastanjechampignons (1/2 doosje) en een hele prei in stukjes en bak ze in een pan met olijfolie. Doe er ook een halve rode peper bij, alhoewel… deze proefde ik niet echt terug in de hartige taart
• In een mengkom doe je 4 eieren, 100 ml melk (welke je in huis hebt..) ,300 gram hüttenkäse, peper, zout en verse bieslook en dit roer je door elkaar
• De groenten in de pan moet je niet te lang bakken, dan wordt het heel gaar, nat en gaat de smaak er af.. een beetje aanbakken dus!
• 100 gram hüttenkäse toevoegen aan het groentemengsel (een volgende keer zou ik deze hüttenkäse vervangen door geitenkaas, iets meer ‘pit’ in de taart!) en flink peper en zout
• Als je de taartbodem bekleed hebt, prik je met een vork gaatjes in de bodem. Vet wel eerst even de taartbodem in! Ben je het vergeten… dan is dat niet een heel groot probleem hoor 🙂
• Snijd een rode ui in ringen
• Doe het groentemengsel in de taartbodem en verdeel hier de rode ui over
• Nu giet je het eimengsel over de groenten
• Ik deed nu nog wat cherrytomaatjes er op
• 40 minuutjes in een voorverwarmde oven (gasstand 5, anders ongeveer 190 graden)
• Steek er een prikker in, komt hij er droog uit? Dan is hij goed!

Smakelijk eten! Enne…. kom maar door met jullie voortreffelijke hartige taart/quiche recepten!

 

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.