yokaserveert

&mijn (mini)vakantiespots!

Gevulde courgette

| Geen reacties

Ik kreeg 2 vriendinnen te eten en moest dus na mijn werk even snel iets maken.
Van te voren had ik al wel een beetje bedacht wat ik dan ging maken, maar nog niet echt in details. Dat bedacht ik ter plekke.. het eindresultaat was echt lekker.. en niet geheel onbelangrijk: ook nog eens gezond!
foto (5)

Hoe maak jij deze gevulde courgette?
• Snijd de courgette in de lengte door midden en haal het binnenste eruit (leg dit apart)
• Snijd de zoete aardappel in kleine blokjes en leg op het rooster met bakpapier
• Doe tussen de aardappeltjes blokjes boter, cayennepeper en de knoflook, zet ongeveer 30 minuten in de (voorverwarmde) oven op 180 graden
• Besprenkel de helften courgette met olijfolie en peper en zout en doe voor 10 min mee de oven in
• In een pannetje bak je vegetarische balletjes
• Na 10 minuten haal je de courgette eruit en hussel je de aardappeltjes
• De courgette vul je nu met de helft van het binnenste van de courgette, de geitenkaas en de walnoten
• Doe er wat cayennepeper en een beetje honing overheen en leg bij de aardappeltjes in de oven (20 minuten)
• Op het allerlaatst voor je het op bord legt, doe je er was bosuitjes over heen
• Serveer op het bord en smullen maar :)!!!

Het was heel erg lekker en smaakvol, jummie! Voor vier personen was het iets te weinig, maar hierna hadden wij lekker heel veel chocolade en koekjes 😉

Boodschappenlijstje 4 personen:
• 2 zoete aardappelen (grote)
• 2 courgettes
• 200 gram geitenkaas
• 12 walnoten
• 12 vegetarische balletjes
• cayennepeper
• 4 theelepels honing
• 2 bosuitjes
• 2 tenen knoflook
• peper en zout
• olijfolie

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.