yokaserveert

&mijn (mini)vakantiespots!

Gevulde courgette met vegaballen

| Geen reacties

De gevulde aubergine van laatst was best lekker, maar aubergine is niet echt mijn ding. Nu een ander recept met in plaats van aubergine, courgette! En ja, dit is meer mijn ding 🙂 mmmm

Vegetarisch, gezond en lekker! Win win win

foto (18)

• Snijd een rode ui en een kleine teen knoflook fijn en doe het samen met een scheut olijfolie in een koekenpan
• Snijd een courgette door midden en haal het binnenste er met een lepel uit
• Voeg nu bulgur toe, een kop koffie voor zijn tweeën is voor dit gerecht genoeg
• Voeg er evenveel lauw water aan toe, en een half blokje groentenbouillion
• Roer dit door en zet het op laag vuur, voeg nu ook het binnenste van de courgette er aan toe
• Als het vocht is opgenomen, doe je er 2 theelepels cayennepeper door (hierdoor wordt het wat pittiger, dus als je daar niet van houdt moet je het er niet in doen of minder..) en 1 theelepel laos
• Natuurlijk ook peper&zout
• De twee halve courgette vul je nu met het bulgurmengsel, doe er wat hüttenkäse, cayennepeper en pijnboompitjes op!
• 20 minuten in de oven, op 175 graden of gasstand 5
• Ondertussen bak je in een andere pan de vegetarische balletjes, ook ongeveer 20 minuten
• Eet sssssssmakelijk 🙂

Ik zit nog steeds in Canada!! Zo leuk!!!

Boodschappenlijstje:
• Een rode ui
• Een kleine teen knoflook
• Koffie mok bulgur + water
• Half groentenbouillionblokje
• Een grote courgette
• Laos (1tl)
• Cayennepeper
• Peper en zout
• Hüttenkäse
• Pijnboompitjes
• Vegetarische balletjes

 

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.