yokaserveert

&mijn (mini)vakantiespots!

Gevulde Aubergine

| Geen reacties

Aubergine.. dat vind ik altijd een beetje een nietszeggende groente (sorry!), maar toch hoor ik mensen hier af en toe heel enthousiast over praten. Ik wilde het wel weer eens proberen en maakte een gevulde aubergine met couscous.
foto (17)
Ik ging aan de slag met de aubergine en vulde hem onder andere met vegetarische gehakt 🙂
• Verwarm de oven voor op 180 graden
• Allereerst sneed ik de aubergine door midden en haalde ik met een lepel het binnenste eruit, dit leg je apart
• Je snijdt twee tomaten in blokjes, een rode ui & een teentje knoflook zo klein mogelijk
• Je bereid wat couscous volgens de bereidingswijze van het pak, en voegt in het water wat groentebouillon toe
• In een koekenpan bak je de ui met knoflook en als dit een beetje is verwarmt doe je de in stukjes gesneden binnenste van een aubergine erbij
• De halve aubergines doe je alvast 10 minuten in de oven, van te voren smeer je zin in met wat olijfolie, peper en zout
• In een apart pannetje bak je de vegetarische gehakt, ik had die van de Albert Heijn, hartstikke lekker
• Wanneer het auberginemengsel een beetje bruin wordt, doe je de stukjes tomaten erbij.. ik deed niet alles want dat leek mij teveel
• Ik kruidde het met peper, zout, laos en Italiaanse kruiden
• Ondertussen sneed ik een stuk courgette in hele dunne plakjes en die deed ik door de couscous, samen met wat rozijnen
• Wanneer het auberginemengsel op smaak is, roer je de vegetarische gehakt er door
• De halve aubergines vul je nu met dit mengsel
• Twee schepjes doe je door de couscous, samen met wat feta
• De aubergines top je af met wat verbrokkelde feta en dit zet je voor 15 minuten in de oven
• Een beetje couscous erbij en dan zeg ik: Smakelijk eten!

Eindoordeel: Aubergine is nog steeds niet mijn favoriete groente, heel jammer want ik zou het graag heel lekker willen vinden. Ik had wel wat minder kruiden tot mijn beschikking, ik kookte bij een vriendin… dus thuis had ik het wel anders en meer gekruid, dat kan natuurlijk ook schelen. Wellicht smeer ik de volgende keer de aubergine helften in met olijfolie + kruidenmengsel. Ook wilde ik heel graag abrikozen door de couscous doen, waren er niet meer.. de rozijnen waren een goed alternatief, het is namelijk heel lekker om iets zoets erbij te hebben. Wat eten jullie graag met aubergine? En hoe bereid je het? Nog leuke recepten 🙂 Ik sta (bijna) overal voor open..

Boodschappenlijstje:
• 1 Aubergine
• 1 Rode ui
• 1 teen knoflook
• Een halve courgette
• Handje rozijnen
• 50 gram feta
• Half blokje groentebouillon
• Bakje vegetarisch gehakt
• 2 tomaten
• peper, zout, laos en Italiaanse kruiden
• Couscous

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.