yokaserveert

&mijn (mini)vakantiespots!

Gado Gado

| Geen reacties

Ohhh wij aten weer zo lekker, echt heerlijk.
Vroeger als mijn moeder wilde dat mijn broer en ik wat meer groenten binnen kregen, deed zij altijd heel veel groenten roerbakken en dan lekker satesaus erbij, want dat vindt (bijna) elk kind lekker. Dus mocht je niet genoeg groenten bij je kind(eren) naar binnen krijgen, probeer dit!!
Ook voor niet kinderen is dit recept werkelijk waar, heeeeerlijk!
foto (16)
Ik maakte het voor twee personen en zo heb ik het gemaakt:

• Zet een pan met water op en zodra het kookt gooi je er een koffiemok met zilvervliesrijst in. Niet teveel rijst, want het is echt voor erbij. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing
• Nu ga je beginnen met het blancheren van de groenten, snijdt van de peultjes de boven- en onderkant af (helft van een zakje), snijdt een winterpeen in dunne reepjes, 3/4 van een komkommer in halfjes, een zoete aardappel in schijfjes en zet een bakje met tauge klaar, de tauge doe je pas op het aller-allerlaatste moment!
• Zet twee pannen met water op, zodra het water kookt gooi je er 1 van de groenten in (behalve de komkommer). Ik begon met de peultjes, deze haalde ik er na twee minuten uit en spoelde ze af met koud water
• In de andere pan deed ik de wortelreepjes ongeveer 3 minuten, daarna de zoete aardappelschijfjes ook ongeveer 3 minuten en ook dit spoelde ik af met koud water
• In een andere pan kook je 2 eieren
• Ondertussen maak je satesaus klaar, ik maakte het nu gewoon uit een bakje (haha)
• In een koekenpan bak je vegetarische balletjes, ik probeerde de Indische balletjes van de Albert Heijn
• Op het bord leg je alles neer zoals jij het wilt. Ik heb ervoor gezorgd om alles in groepjes te leggen, dus niet gemengd
• De groenten worden koud, maar dat is helemaal niet erg. De rijst, balletjes en satesaus zijn warm!
• Ik strooide per bord een 1/2 theelepel laos, 1/2 tl kurkuma, 1/2 tl komijnpoeder en wat korianderpoeder over de groenten
• Het ei snijdt je door midden et voila!
• Nu je bezig bent met het opmaken van je bord, moet je de tauge nog blancheren! Ook dit hoeft maar ongeveer 2 minuten, ik deed er een hand tauge in!
• Een beetje peper en zout en dan LEKKER ETEN!

Oh dit was echt ONWIJS lekker!!
De balletjes van de Albert Heijn vielen ook in de smaak, niet mega bijzonder maar prima voor bij dit gerecht!

Boodschappenlijstje:
• 14 Indische balletjes van de Albert Heijn
• Een grote winterpeen
• Een grote zoete aardappel
• Een half zakje peultjes
• 2 eieren
• 3/4 of een hele komkommer (altijd lekker)
• Een koffiemok met zilvervliesrijst
• Satesaus
• Theelepel Laos
• Theelepel Kurkuma
• Theelepel Komijnpoeder
• Wat korianderpoeder, peper en zout
• Een hand vol tauge

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.