yokaserveert

&mijn (mini)vakantiespots!

Feestelijk en fantastisch (BRAK)ontbijt

| Geen reacties

YIHAAA!!! Dit heerlijke uitgebreide ontbijt wilde ik jullie niet onthouden… mmm wat was dit heerlijk!
Wij waren een beetje brak van Koningsnacht, maar ik was nog wel fit genoeg om even lekker de keuken in te duiken en dit op tafel te zetten!

Hier komt het receptje voor dit geweldige lekkere en mooie ontbijt (ik zweer het, iedereen wordt hier blij van)
IMG_1955

We beginnen met het broodje:
• Kook de eieren in een pannetje met water
• Leg het brood tussen het grillijzer
• Leg de plakjes kaas op het brood
• Doe hier een beetje mayonaise (ik heb altijd YoFresh) op
• Het eitje snijd je en leg je erop
• Beetje peper & zout
• Wat rucola
• 🙂

De bananenpannekoekjes met rood fruit, kwark en cacaonibs:
• Doe 2 eieren in een maatbeker/mengkom
• Voeg hier 1 rijpe banaan aan toe
• Op gevoel wat boekweitmeel (20 gram?) & wat sojamelk (30 ml?)
• HUPPA, staafmixer erop en mixen maar
• Tot het een luchtig beslag is
• Is het te dik? voeg dan een beetje extra melk toe.. is het te dun? doe dan wat extra boekweitmeel
• In een koekenpan doe je wat olie, ik gebruik altijd kokosolie
• Nu maak je kleine pannenkoekjes in de pan, bij mij passen er drie tegelijk in de pan
• Om en om bakken… dan leg ik ze altijd op een stapeltje in de pan en bak vervolgens nog eens drie pannekoekjes
• Pannekoek op het bord, beetje kwark erop, pannekoek, kwark, pannenkoek….
• Rood fruit erover heen, wat cacaonibs en tot slot nog wat honing

ONTBIJTFEESTJE KAN BEGINNEN!!

Extra lekker met verse jus, verse gemberthee met munt of capuccino :)!


Ontbijtje voor 2 personen:

• 5 eieren (2 voor de pannenkoekjes, 3 voor op de broodjes)
• 1 (rijpe) banaan
• 2 flinke sneden brood
• rucola
• plakjes kaas (30+ als je het verantwoord wilt houden)
• rood fruit (diepvries van de Appie is prima!)
• cacaonibs
• wat mayonaise (of Yofresh als je het verantwoord wilt)
• 1 appel
• beetje honing
• 20 gram boekweitmeel (op gevoel)
• 30 ml sojamelk (op gevoel)
• kokosolie
• peper & zout

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.