yokaserveert

&mijn (mini)vakantiespots!

Fantastische heerlijke curry

| Geen reacties

Ik heb het helemaal ontdekt de curry’s. Heerlijk vind ik het.. lekker van alles in de pan en dan maar hopen dat het lekker smaakt 😉
Dit was weer een schot in de roos, alleen heel dom… het blaadje met de precieze hoeveelheid van de ingrediënten heb ik weggegooid 🙁
Maar ik denk dat ik het nog wel ongeveer weet! En zoals ik eerder al weleens zei, je moet tussendoor gewoon veel proeven dan kun je het zelf nog kruiden naar je eigen smaak!
FullSizeRender (7)
• Snijd de aubergine in kleine blokjes en bak in de koekenpan met wat ras el hanout kruiden, als het een beetje bruin is geworden doe je het in een bakje en zet je het even apart
• De zoete aardappel mag ook in blokjes en dit bak je in een koekenpan, na ongeveer 5 minuten bakken giet je hier water aan toe zodat het wat zachter wordt
• In een grote koekenpan doe je de ui, de knoflook en het Spaanse pepertje
• Nadat dit eventjes is aangebakken doe je er de: Kurkuma, kerrie, gemberpoeder, ras el hanout, laos en korianderpoeder bij.. ook dit bak je even aan
• Nu kun je de kokosmelk toevoegen en zet je het vuur hoog
• De zoete aardappelblokjes mogen er na ongeveer 5 minuten ook aan toegevoegd worden, evenals de pangasiusfilet
• Je prikt regelmatig met je vork in de zoete aardappel om te kijken of het al gaar is (dat is zo wanneer de aardappel weer van je vork af valt)
• De vis valt uit elkaar en je krijgt dus allemaal stukjes
• Op het laatste voeg je de verse spinazie & aubergineblokjes toe
• Breng op smaak met peper, zout en een beetje limoensap! Mocht het niet pittig genoeg zijn voeg je nog wat gedroogde chilivlokken toe
• Doe het in een grote bak en garneer met koriander en een schijfje limoen

Wij vonden dit echt HEEL erg lekker!!! Super smaakvol en heel vullend, echt heel erg lekker!!
Grappig want juist in dit gerecht vonden wij de blokjes aubergine heel lekker, voor het eerst dat ik echt de aubergine waardeerde, normaal vind ik er niks aan. Ik zou het leuk vinden en aanraden om dit gerecht te maken 🙂

Boodschappenlijstje voor 2 personen (wel een beetje op de gok omdat ik het blaadje kwijt ben…)
• 1 grote zoete aardappel
• 1 aubergine
• 1 blik kokosmelk (400 ml)
• 1 grote ui
• 1 Spaanse peper (ik deed een gele)
• 2 handjes verse spinazie
• 1 teentje knoflook
• 1 eetlepel ras el hanout voor bij de aubergine) & 1 eetlepel ras el hanout bij de uitjes
• eetlepel: laos, korianderpoeder, gemberpoeder, kurkuma en kerrie
• peper & zout
• 2 pangasiusfilets
• 70 ml water voor bij de zoete aardappel, om te stomen
• olie om in te bakken
• verse koriander
• limoen (sap voor in het gerecht, een schijfje ter garnering)

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.